Hollywood bruji o incidentu poznatog glumca zbog kojeg je prekinuto snimanje

0
Radiosarajevo.ba
Hollywood bruji o incidentu poznatog glumca zbog kojeg je prekinuto snimanje
Foto: EPA-EFE / Bill Murray

Krajem prošle sedmice, produkcija filma "Being Mortal" obustavljena je nakon pritužbi zbog "neprikladnog ponašanja" zvijezde filma Billa Murraya.

Kako saznje Page Six, Murray je navodno "dodirivao" žene na snimanju filma i sukobio se s redateljem Azizom Ansarijem.

Očigledno Ansari, koji režira i glumi u filmu zajedno sa Sethom Rogenom, nije tolerirao Murrayjevo ponašanje te se s njim obračunao nakon podnošenja pritužbi.

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

"Nekoliko žena se žalilo, a onda su se Bill i Aziz posvađali", rekao je izvor. To je dovelo do prekida snimanja na neodređeno vrijeme.

"Dodirivao je, ali ne na intimnim mjestima, već je zagrlio ženu, dodirnuo joj kosu, povukao joj rep, ali uvijek na komičan način. To je tanka granica i svi vole Billa. Iako njegovo ponašanje nije protuzakonito, neke su se žene osjećale neugodno", rekao je izvor za Page Six.

Drugi izvor kaže da Murray, inače samac, "voli žene, uživa u poeziji i romantici, uvijek flertuje, ali da to uvijek radi na šaljiv način. Nije jasno je li prešao granicu."

U međuvremenu, sin Richarda Dreyfussa, Ben, iznio je u četvrtak navečer eksplozivnu tvrdnju da je jedna je od najvećih produkcijskih kuća zabavnog programa Walt Disney Company bila prisiljena davnih dana angažirati tjelohranitelje kako bi od Murrayja, poznatog po teškom karakteru, zaštitili glumce i ekipu komedije njegova oca iz 1991. "What About Bob?".

"Moj se tata žalio na njegovo ponašanje i Bill Murray je bacio pepeljaru na njega", nastavio je Ben, "Svi su napustili produkciju i odletjeli u Los Angeles, a nastavilo se nakon što je Disney unajmio tjelohranitelje da fizički razdvoje mog oca i Billa Murrayja između snimanja", dodao je. Dalje je optužio Murrayja da je strgnuo naočale s lica producentice filma Laure Ziskin.

Stariji Dreyfuss je ranije komentirao navodni incident s pepeljarom nazivajući Murraya "pijanim nasilnikom".

"Spustio je lice ispred mene, nos do nosa, i vrisnuo iz sveg glasa: 'Svi te mrze, ali toleriraju!'", otkrio je Dreyfuss 2009. godine.

Film "Being Mortal" temeljen je na knjizi Atula Gawandea iz 2014. "Being Mortal: Medicine and What Matters in the End", koja se bavi temom hospicija i njege na kraju života. Poznato je da je film više-manje došao do polovice snimanja i da je premijera planirana za 2023. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije