Harry i Meghan o šokantom izvještaju BBC-ja: Tužit ćemo ih!

0
Radiosarajevo.ba
Harry i Meghan o šokantom izvještaju BBC-ja: Tužit ćemo ih!
FOTO: EPA / Princ Harry i Megan Markle

Princ Harry i Meghan Markle nisu kraljicu Elizabetu pitali za mišljenje prije nego što su kćerku nazvali Lilibet, rekao je za BBC izvor blizak palači.

Također, osporio je natpise objavljene nakon objave imena da su princ Harry i Meghan razgovarali s kraljicom prije rođenja njihove kćerke.

Međutim, portparol vojvode i vojvotkinje od Sussexa insistira da par ne bi tako nazvao svoju kćerku da se kraljica prethodno nije složila s tom odlukom.

„Vojvoda je razgovarao sa svojom porodicom prije objave, zapravo je njegova baka bila prvi član porodice kojeg je nazvao. Tokom tog razgovora izrazio je namjeru da kćerki daju ime Lilibet u čast kraljice. Da kraljica to nije podržala, ne bi koristili to ime“, kazao je portparol.

On je nadalje optužio BBC za plasiranje laži protiv Meghan i Harryja te je zaprijetio da će BBC tužiti zbog klevete.

Inače, Lilibet je kraljicin porodični nadimak još od djetinjstva.

Odnos para i kraljevske porodice posljednjih je mjeseci punio naslovnice.

Ranije ove godine, dok je par očekivao kćerku, kritikovali su kraljevsku porodicu i iznijeli optužbe za rasizam u ekskluzivnom intervjuu s Oprah Winfrey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije