IG / Hana otvorila dušu: Dijete opkoljenog Sarajeva, sakupljala sam granate i metke

03. 12. 2021. u 09:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Hana Hadžiavdagić Tabaković, poznata influeserica koju putem Instagrama prati više od 663.000 pratioca, oglasila se putem ove društvene mreže i govorila o svom djetinjstvu.

Tačnije, prisjetila se svog odrastanja u opkoljenom Sarajevu, želeći poslati poruku sadašnjim generacijama kako bi shvatili u kakvom - boljem vremenu žive.

"Svakodnevno dobivam na desetine poruka moje Insta porodice o raznim pitanjima o mom liku i djelu... S obzirom da sam djevojčica razvedenih roditelja, imala sam dosta privilegija, dva ljetovanja, poklone s obje strane i naravno, puno ljubavi i pažnje. Mama Halida i otac Sead trudili su se oko mene, bili uzorni, ali ponekad i strogi roditelji", počela je Hana svoju priču.

Zatim je počela priču o početku rata u Sarajevu.

Hana Hadžiavdagić Tabaković - undefined

Foto: Instagram: Hana Hadžiavdagić Tabaković

"Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo bilo okupirano. Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u historiji modernog ratovanja... Cio rat sam ostala u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva. Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće. Jela sam stare kekse... Ikar konzverve od kojih su i mačke umirale, a maštala o čokoladi", napisala je Hana.

Napomenula je kako je sakupljala gelere, metke i čahure po dvorištu nije imala vremena.

Hana Hadžiavdagić Tabaković - undefined

Foto: Instagram: Hana Hadžiavdagić Tabaković

"Pišem vam o ratu jer želim da znate koliko ste sretni svi vi koji danas odrastate i živite u nekom boljem vremenu, a svako vrijeme je bolje od te duge, krvave i strašne, izgubljene četiri godine", napisala je Hana.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA