Gordon Ramsay tužen od strane restorana zbog odvratnog klipa

0
Radiosarajevo.ba
Gordon Ramsay tužen od strane restorana zbog odvratnog klipa
Foto: Youtube / Gordon Ramsey

Jedan restoran u New Orleansu tuži Gordona Ramsaya nakon što se na Facebooku ponovo pojavio video snimak na kojem povraća u njihovom restoranu.

Gordon Ramsay Kitchen Nightmares nikada nije bio poznat po pozitivnom stavu prema restoranima širom SAD-a.

Većinu vremena, emisija je prikazivala Gordona kako bučno ulazi u restorane i disciplinuje osoblje, i jedna stvar je sigurna, nije baš koristio nježan pristup.

Državljanin BiH uhapšen u Njemačkoj: Za njim raspisana potjernica

Državljanin BiH uhapšen u Njemačkoj: Za njim raspisana potjernica

Program je omiljen među fanovima, i iako se nije emitovao od 2023. godine, klipovi i dalje izlaze na njihovim društvenim medijskim nalozima.

Jedan restoran u New Orleansu nije bio sretan nakon što se 2018. godine na Facebooku ponovo pojavio video snimak koji prikazuje Gordona kako povraća u njihovom restoranu nakon što je pomirisao kontejner pun škampa.

Prema Oceana Grillu, klip je bio prenaglašen za potrebe emisije i nije naglasio da se to dogodilo prije sedam godina.

Video je snimljen u finalu sezone emitovane 2011. godine, ali je bio dostupan za gledanje na Facebooku 24 sata prije nego što je uklonjen.

Pogledalo ga je 1,5 miliona ljudi, a Oceana Grill sada tuži Gordona nakon što su smatrali da je klip obmanjujući.

Gordon Ramsay
Foto: Printscreen: Gordon Ramsay

Gordon je također snimljen kako otkriva tri mrtva miša u restoranu kao dio epizode.

Cajun Conti, kompanija koja posjeduje Oceana Grill, izjavila je: "Ništa od navedenih događaja nije bilo stvarno, već su bili iscenirani i režirani od strane tuženih kako bi se stvorila drama za njihovu emisiju."

Televizijska mreža Fox navodno je prekršila dogovor koji su sklopili s restoranom, prema kojem bi kompanija dobila 10.000 dolara svaki put kada bi epizoda Oceana Grilla bila reprizirana u budućnosti, i bilo koja repriza epizode uključila bi ažuriranje o tome šta restoran trenutno radi. Tužba navodi da je emisija prikazala restoran u "negativnom svjetlu", što je, ruku na srce, bilo očekivano ako se uzme u obzir da je učestvovao u programu pod nazivom Kitchen Nightmares.

Tužba kaže: "Tokom snimanja epizode, tuženi su se jako potrudili da prenaglase i čak izmisle probleme s restoranom kako bi povećali gledanost."

Sada se čini da je klip izbrisan s stranice Kitchen Nightmares, a restoran i dalje cvjeta godinama kasnije, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije