Glumica Salma Hayek: Harvey Weinstein bio je moje čudovište

Radiosarajevo.ba
Glumica Salma Hayek: Harvey Weinstein bio je moje čudovište
/ Instagram
Salma Hayek u srijedu je u kolumni za The New York Times progovorila o vlastitom neugodnom iskustvu s holivudskim producentom Harveyjem Weinsteinom, kojeg je u posljednjih nekoliko mjeseci najmanje desetak glumica optužilo za seksualno uznemiravanje.

Meksička ljepotica i perverzni predator 2002. godine zajedno su snimili film Fridu, u kojem je Hayek glumila Fridu Kahlo, slikaricu realizma, kubizma i nadrealizma.

"Svašta je tražio od mene, ali na svaki njegov zahtjev kategorički sam rekla 'ne' - htio se tuširati sa mnom, ili me barem gledati dok se tuširam, nudio mi je masažu, pa mi je predlagao da me njegov prijatelj masira, i to potpuno gol, čak me pitao smije li me oralno zadovoljiti... Nakon što sam sve od navedenog odbila, zaprijetio je kako će me ubiti... Vrijeđao me pred svima na setu. On je pravo pravcato čudovište", napisala je Salma u kolumni.

Dodala je i kako ju je Weinstein natjerao da snimi scenu seksa s drugom ženom. Pristala je, ali itekako se, tvrdi Hayek, mučila da zadatak odradi kao profesionalka, što inače jest.

Nakon trauma koje je doživjela na setu, holivudska diva je zaključila kako je manijak Weinstein nije silovao samo zato jer je znao da su joj Quentin Tarantino i George Clooney, s kojima je snimila Od sumraka do zore, vrlo bliski prijatelji.

Vjerovatno ih se, vjeruje Hayek, na neki način bojao.

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije