Glumica Jane Fonda uzela pauzu od glume: "Ja sam navijačica, nemam originalnih ideja"

0
Radiosarajevo.ba
Glumica Jane Fonda uzela pauzu od glume: "Ja sam navijačica, nemam originalnih ideja"
Foto: EPA-EFA / Jane Fonda

Glumica Jane Fonda (85) uzima pauzu od glume. Za vikend je posjetila Tribeca Film Festival tokom kojeg je dobila i nagradu za politički aktivizam. 

Na festivalu je vodila razgovor s Robin Roberts i tada je otkrila da će uoči predsjedničkih izbora u SAD-u 2024. uzeti pauzu od glume.

"Riješimo se Joea Manchina. Moramo glasati za Bidena. Moramo se jako naljutiti na njega i moramo pokušati zahtijevati da zaradi naše glasove", rekla joj je Jane.

U Sarajevskoj Vijećnici će se održati drugo izdanje Hedonist Festivala

U Sarajevskoj Vijećnici će se održati drugo izdanje Hedonist Festivala

Otkrila je i kako se neće kandidirati za predsjednicu SAD.

"Jedna stvar u vezi sa starenjem je da počnete biti pametniji oko svojih jačih strana. A to nije jedna od njih. Ja sam navijačica. Nemam originalnih ideja. Ja sam osoba koja preuzima tuđe ideje i za to prima zasluge", ispričala je glumica.

Strength training from the #homegym with @NordicBodyCoach and gearing up to join the #TreatyPeopleGathering in Minnesota to #StopLine3 . Learn more about the gathering here: https://treatypeoplegathering.com

Posted by Jane Fonda on Saturday, June 5, 2021

Jane se uz politiku bavi i klimatskim promjenama. Osvrnula se i na tu temu pa je rekla ljudima da se trebaju početi baviti klimatskom krizom prije nego što bude prekasno.

"Mi smo životinje, ne zaboravimo. Ovisimo o okeanu i šumama, za kisik, za hranu. Na nama je da napravimo promjenu jer kad odemo, bit će prekasno. Mi smo ti koji mogu napraviti razliku. Nemojmo kad se bude pisala povijest biti oni koji su ostali kod kuće i preslagivali porculan", rekla je Fonda, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije