Jane Fonda: "Prekinula sam sa hemoterapijama i to je najbolji rođendanski poklon"

0
Radiosarajevo.ba
Jane Fonda: "Prekinula sam sa hemoterapijama i to je najbolji rođendanski poklon"
Foto: EPA-EFE / Jane Fonda

Jedna od najvećih zvijezda Hollywooda 20. stoljeća, 84-godišnja Jane Fonda, nedavno je otkrila da boluje od rijetke vrste karcinoma te da mora odlaziti na hemoterapije. 

U emotivnoj objavi na Instagram profilu tada je rekla kako se radi o ne-Hodgkinovom limfomu pa nadodala da je riječ o lako izlječivom karcinomu i da je optimistična u vezi ozdravljenja.

"Dakle, dragi moji prijatelji, želim podijeliti nešto lično. Dijagnosticiran mi je ne-Hodgkinov limfom i započela sam kemoterapiju. Ovo je vrlo izlječiv rak. 80 posto ljudi preživi tako da se osjećam vrlo sretnom", rekla je na početku objave iz septembra, a nije propustila osvrnuti se ni na američko zdravstvo i naglasiti kako je ona sama vrlo privilegovana jer ima osiguranje i dovoljno novca da bi platila sve račune liječenja - koji će biti ogromni.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

"Shvatam, i to je bolno da sam privilegovana u ovome. Gotovo svaka porodica u Americi u jednom ili drugom trenutku morala se suočiti s rakom i previše njih nema pristup kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi koju ja primam, a to nije u redu", rekla je te dodala kako je 'rak učitelj' te da će iz ove situacije izaći samo još jača.

Sada je na svom Instagramu s pratiocima podijelila sretnu vijest, piše Story.hr.

Naime, rak joj je trenutno u fazi remisije, a doktori su joj rekli da može prekinuti liječenje hemoterapijom. Dodala je kako joj je to najbolji rođendanski poklon ikad.

"Prošle mi je sedmice moj onkolog rekao da je rak u remisiji i da mogu prekinuti hemoterapiju. Osjećam se tako blagoslovljeno, sretno. Zahvaljujem svima vama koji ste molili za mene i slali mi dobre misli.

Uvjerena sam da je i to odigralo ulogu u ovim dobrim vijestima. Posebno sam sretna jer su prve četiri hemoterapije bile prilično lake, samo sam nekoliko dana bila umorna. Posljednja je bila teška i trajala je dvije sedmice zbog čega mi je bilo teško postići bilo šta", napisala je Fonda na svom Instagramu.

Inače, Jane se već prije susrela s karcinomom. 

Ovo su najplaćenije glumice u 2022. godini

Ovo su najplaćenije glumice u 2022. godini

2010. je godine oboljela od karcinoma dojke, a prije toga je patila i od teškog oblika osteoporoze zbog kojeg je morala ugraditi umjetni kuk.

U mladosti je pak imala bulimiju i ozbiljne probleme s pristupom hrani, a jednom je priznala i kako smatra da se cijelog života borila s time da prihvati samu sebe takva kakva jest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije