Otkriven uzrok smrti Kirstie Alley, glumica je u tajnosti vodila bitku sa opakom bolesti

1
Radiosarajevo.ba
Otkriven uzrok smrti Kirstie Alley, glumica je u tajnosti vodila bitku sa opakom bolesti
Foto: Instagram / Kirstie Alley

Kirstie Alley preminula je u 71. godini života nakon kratke borbe s rakom, a njezin menadžer za časopis People otkrio je o kakvoj se vrsti karcinoma radi.

Glumica Kirstie Alley (71) bolovala je od raka, a sve detalje ispričao je njezin menadžer za People.

Vijest o Alleyinoj smrti objavila su njezina djeca na Instagramu, gdje su otkrili da je bolovala od raka, ali nisu napisali i kojoj je vrsti riječ, već samo da je nedavno otkriven. No njezin menadžer sada je ipak potvrdio da je riječ o raku crijeva.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

U 71. godini preminula zvijezda serije "Cheers"

U 71. godini preminula zvijezda serije "Cheers"

"S tugom vas obavještavamo da je naša nevjerojatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven", objavili su William True Stevenson i Lillie Price Stevenson.

Izrazili su zahvalnost osoblju bolnice Moffitt Cancer Center i svima ostalima koji su bili uz njihovu majku.

"Želja i strast naše majke za životom, njezina vječna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost", zamolili su članovi porodice u objavi.

Alley je dugo godina vodila bitku s viškom kilograma, a priznala je kako se 2003. godine počela naglo debljati. Bila je ovisna o kokainu te je krenula u scijentološki program odvikavanja, za koji je rekla da ju je spasio, piše Dnevnik.hr.

Inače, Kristie je u popularnoj TV seriji Cheers od 1987. glumila lik Rebecce Howe.

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emmy za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emmy dobila je 1994. za ulogu Sally Goodson u filmu David's Mother. Značajne uloge ostvarila je i u filmovima Veronica’s Closet and Look Who’s Talking.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije