Glumica iz filma o Marilyn Monroe: U Ameriku je došla s 25 godina i nije znala engleski jezik

1
Radiosarajevo.ba
Glumica iz filma o Marilyn Monroe: U Ameriku je došla s 25 godina i nije znala engleski jezik
Foto: Instagram/ EPA / Ana De Armas

Novi Netflixov filmski hit Blonde u fokus javnosti doveo je prekrasnu Anu De Armas, glumicu koju mnogi smatraju jednom od najljepših današnjice.

Ana je toliko uvjerljivo odigrala Marilyn Monroe da su mnogi komentirali da je na trenutke teško povjerovati da na ekranu nije upravo najpoznatija plavuša u historiji.

Ova 34-godišnjakinja igrala je i Bondovu djevojku u nastavku No Time To Die, a u jednom intervjuu otkrila je da su joj se pripreme za Blonde preklopile s radom na Bondu.

Naime, za ulogu Marilyn odabrana je još prije nekoliko godina.

"Otišla sam na audiciju za ulogu Marilyn samo jednom i Andrew je rekao:

'To si ti'. Glumiti Marilyn je revolucionarno. Kubanka glumi Marilyn Monroe", rekla je još 2020. godine.

Ana je rođena u Santa Cruz del Norteu, na Kubi, blizu glavnog grada, Havane. Njeni baka i djed s majčine strane su Španci, a glumica je preko njih dobila špansko državljanstvo i preselila se u Madrid kada je imala 18 godina.

U Španiji se proslavila glumeći u seriji Internat, od 2007. do 2010. godine.

S 25 godina preselila se u SAD kako bi se okušala u Hollywoodu. Naučila je engleski jezik za samo 4 mjeseca.

"Jer mi je život ovisio o tome", objasnila je kad su je pitali kako je tako brzo uspjela savladati jezik.

Kad je tek počela ići na filmske audicije događalo se da uopće ne razumije tekst koji čita.

"Prvi put kada sam čitala svoj dio, nisam imala pojma što znači 'I beg your pardon' (op.a. ispričavam se)", rekla je jednom prilikom.

Danas je jedno od najtraženijih "novih" lica Hollywooda. Na Instagramu je prati preko osam milijuna ljudi, a kritičari nakon uloge Marilyn nagađaju da bi je u budućnosti mogla čekati i nominacija za Oscara.

Uloga kojom se proslavila u Hollywoodu bila je ona u filmu Blade Runner 2. Glumila je Joi, hologramsku djevojku umjetne inteligencije, koja izlazi s likom po imenu K, kojeg je glumio Ryan Gosling.

S Rynom Goslingom glumila je zatim i u Netflixovom fijasku The Gray Man u koji je utučeno 200 milijuna dolara, prenosi Index.

Gluma joj je, priznala je, bio san iz djetinjstva. Pohađala je školu Nacionalnog pozorišta na Kubi četiri godine.

"Znala sam da želim postati glumica, ali uvijek je potreban neko da vas 'otkrije'. Otprilike na drugoj godini mog školovanja, španski redatelj Manuel Gutiérrez Aragón mi je dao ulogu i to je bio moj prvi film", rekla je u jednom intervjuu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije