Bruce Willis je uradio nešto što dosad nije napravio nijedan glumac u Hollywoodu

1
Radiosarajevo.ba
Bruce Willis je uradio nešto što dosad nije napravio nijedan glumac u Hollywoodu
Foto: Prtscr / Youtube / Digitalna verzija Bruce Willis

Ažurirano: Glumčev agent oglasio se početkom oktobra i demantovao izvještaje u kojima se navodi da je filmska zvijezda prodala prava na svoje lice.

Više o tome čitajte na linku OVDJE.

Ranije ove godine, Bruce Willis nedavno je objavio da se, zbog dijagnoze afazije, više neće baviti glumom.

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Afazija je poremećaj koji utječe na način na koji osoba komunicira - na pisanje, govor i na to kako neko razumije govorni jezik.

I premda Willis nije spomenuo dijagnozu kada je ove sedmice potvrdio da je prodao svoja prava, dopuštajući da se njegov 'digitalni blizanac' koristi na ekranu, to bi mu omogućilo da se nastavi pojavljivati ​​u filmovima, a da zapravo nije na setu.

Bruce Willis se povlači iz svijeta glume zbog bolesti

Bruce Willis se povlači iz svijeta glume zbog bolesti

Willis je prvi holivudski glumac koji je u potpunosti iskoristio deepfake tehnologiju na ovaj način, a taj potez dolazi nakon što se glumac pojavio u telefonskoj reklami putem sintetičkih medija - s njegovim licem digitalno presađenim na drugog izvođača.

Willis je sada dopustio Deepcakeu - ruskoj kompaniji koja proizvodi 'digitalne blizance' - da koristi njegovo lice.

U izjavi je rekao: "Svidjela mi se preciznost s kojom je moj lik ispao. To je mini-film u mom uobičajenom žanru akcijske komedije. Za mene je to sjajna prilika da se vratim u prošlost. Dolaskom moderne tehnologije, čak i kada sam bio na drugom kontinentu, mogao sam komunicirati, raditi i sudjelovati u snimanju. To je vrlo novo i zanimljivo iskustvo."

Deepfakes could be part of the pipeline for Digital Human Production. Look at interesting tests of realtime facial capture on Unreale Engine & Metahuman plus face replacement using Deep Fake Live. Deepfakes can be considered as final texture layer in this case. Results and making of here: https://www.youtube.com/watch?v=zSmN7aXSd5Y https://www.youtube.com/watch?v=puP4v6JoUh0

Posted by Deepcake.io on Tuesday, July 12, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije