Glumac popularne serije Lude sedamdesete optužen za silovanje

Radiosarajevo.ba
Glumac popularne serije Lude sedamdesete optužen za silovanje
Foto: Movieweb.com / Lude sedamdesete

Glumac Danny Masterson, najpoznatiji po ulozi u seriji Lude sedamdesete, optužen je za tri slučaja silovanja, saopćeno je jučer.

Masterson je uhapšen u srijedu u 11:30 i pušten je nešto prije 15 sati uz kauciju od 3,3 miliona dolara, prema informacijama dostupnim na internetskoj stranici šerifova odjela okruga Los Angeles.

Masterson je optužen za tri različita slučaja silovanja između 2001. i 2003. godine, a suđenje mu počinje 18. septembra, piše CNN.

Advokat 44-godišnjeg glumca Tom Meserau u priopćenju za CNN poručio je kako je Masterson nevin. "Uvjereni smo da će on biti oslobođen kada svi dokazi konačno izađu na vidjelo i svjedoci budu imali priliku svjedočiti."

"Očigledno je da su gospodin Masterson i njegova supruga u potpunom šoku s obzirom na to da ove gotovo 20-godišnje optužbe iznenada rezultiraju podizanjem optužbi, ali on i njihova obitelj su utješeni znajući da će u konačnici istina izaći na vidjelo. Ljudi koji poznaju gospodina Mastersona znaju njegov lik i znaju da su navodi lažni", dodaje se u ssaopćenju.

Vlasti kažu da je Masterson, punog imena Daniel Peter Masterson, optužen za silovanje 23-godišnje žene u razdoblju od januara do decembra 2001. godine. Također je navodno silovao 28-godišnju ženu u aprilu 2003. i 23-godišnju ženu negdje između novembra i decembra te godine, sudeći prema saopćenju za medije.

Svi navodni zločini dogodili su se u glumčevoj kući u Hollywood Hillsu, saopćile su vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije