Jezivi detalji zločina kod Bosiljeva: Ovo je čovjek koji je silovao 20-godišnjakinju

Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji zločina kod Bosiljeva: Ovo je čovjek koji je silovao 20-godišnjakinju
Foto: Facebook / Siniša Adamić

Karlovački policajci uhapsili su 44-godišnjaka nakon što je 20-godišnja biciklistica prijavila da ju je oteo i silovao na cesti kod Bosiljeva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 44-godišnjeg muškarca sumnjiči se da je u četvrtak 5. marta, na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke, oteo, silovao i opljačkao 20-godišnjakinju. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o njemačkoj državljanki, i to turistici koja putuje po Europi.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela predan je pritvorskom nadzorniku te je uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Određen mu je 30-dnevni istražni zatvor.

Osumnjičen je 44-godišnji Siniša Adamić

Kako piše današnji Jutarnji list, za silovanje 20-godišnje biciklistice je osumnjičen 44-godišnji Siniša Adamić, rodom iz Vrbovskog koji odnedavno živi u selu Varoš Bosiljevski, u posljednjoj kući zaseoka Štokani. To je 4,2 kilometra od mjesta zločina i samo kilometar od čvora Bosiljevo, odnosno izlaza s autoceste A-1. Polovicu svojega života proveo je po popravnim ustanovama i zatvorima, a bježeći od mračne prošlosti ili tražeći nove žrtve, s bratom se skrasio u ovom selu.

Djevojku je zaskočio dok se vozila po staroj riječkoj cesti, a onda se nakon kilometra spustila lijevo prema Vodenoj Dragi i nastavila manje prometnim putom. Pokraj nje je prošlo bijelo dostavno vozilo bosiljevačkog restorana, pa se negdje okrenulo i onda je prošlo u suprotnom smjeru, a onda još jednom tako. Ona nije znala tko je to i zašto to radi, ali je jedan mještanin prepoznao vozilo, a po njemu i vozača. Prošlo mu je kroz glavu, pa ne ide valjda u krađu janjaca, ali je sam sebi odmahnuo rukom.

Oborio ju je s bicikla, odvukao u šumu, vezao za stablo i silovao

Kada je djevojka biciklom stigla do dijela ceste kod kretanja za Lovački dom LD Družac, s tog puta se prema njoj zaletio nizak rastom, ali tjelesno krupni Siniša, oborio je s bicikla i odvukao u šumu. Malo dalje je vidjela dostavno vozilo parkirano uz rub puta. Vukao ju je dalje šumskim putem. Njegovoj snazi se nije mogla oduprijeti, a vriskove ionako nije imao tko čuti. Privezao ju je za drvo, a onda je počelo iživljavanje. Bespomoćnu djevojku je skinuo i silovao. Zapomagala je.

Nakon nekog vremena je posustao sa silovanjem, a potom joj je uzeo novac i vrijednosti koje je imala sa sobom. Je li se spremao za još gori zločin, još uvijek nije poznato, no postoji i ta mogućnost. Djevojku je zapravo spasio onaj mještanin koji ga je ranije zapazio u vožnji. Došao je do njegova vozila i zazvao ga, pitajući ga što radi tu. On se zbunio, odgovorio je da ima crijevnu virozu pa da je stao zbog nužde. Djevojka je iskoristila situaciju i pobjegla preko drugog izlaza iz šume, potražila pomoć i ubrzo se u slučaj uključila policija. Kada je policija došla na vrata bosiljevačkog restorana i pitala tko je vozio, a vlasnik uputio policiju na Adamića, ovaj se pokušao praviti da ne zna o čemu se radi, no policija je već znala za njegovu prošlost, piše Jutarnji.

Oteo djevojčicu 2007.

Uz njega se veže više seksualnih predatorstva, no najgori je bio slučaj otmice djevojčice.

2007. Adamić je oteo 15-godišnju djevojčicu koju je pod prijetnjom nožem ugurao u svoj Ford Orion. Potom joj je ruku lisičinama vezao za volan i krenuo prema Grobniku.

Međutim, nedugo potom prouzročio je dvije lakše prometne nesreće te je djevojka iskoristila priliku i pobjegla. On je 2009. osuđen na četiri godine zatvora.

U to vrijeme na riječkom području imali su tri neriješena slučaja silovanja sa sličnim scenarijem, no nije poznato jesu li razriješeni, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije