Glavna pobjednica suđenja: Firme se takmiče u angažovanju Camille Vasquez

0
Radiosarajevo.ba
Glavna pobjednica suđenja: Firme se takmiče u angažovanju Camille Vasquez
Foto: EPA-EFE / Camille Vasquez

Iako je prije nekoliko dana završilo "suđenje desetljeća", kako su svjetski i domaći mediji nazivali pravni spor između glumca Johnnya Deppa i njegove bivše supruge, glumice Amber Heard, javnost još uvijek pomno prati svaki njihov pokret.

Amber Heard, zlonamjerno je klevetala Deppa i lažno ga je optužila za seksualno i porodično nasilje, što je bitno utjecalo na njegovu karijeru. Jednoglasnom odlukom porote u Virginiji, Heard je proglašena krivom za klevetu i Deppu je dužna isplatiti 15 miliona dolara odštete.

"Presuda potvrđuje ono što smo govorili od samoga početka, da su tvrdnje protiv Johnnyja Deppa klevetničke i nepotkrijepljene ikakvim dokazima", na kraju suđenja je rekla Camille Vasquez, advokatica Johnnyja Deppa, koja je u proteklih šest sedmica zastupanja poznatog glumca pokazala brojne kvalitete i osvojila srca svjetske javnost.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Osim što je osvojila srca javnosti, Camille si je otvorila brojna vrata u karijeri. Danas se sve više advokatskih društava u SAD-u takmiči u angažiranju advokatice Camille Vasquez, koja s Deppom sarađuje od 2018. godine, kada je prvi puta tužio britanski tabloid zbog lažne vijesti o porodičnom i seksualnom nasilju prema Amber Heard, piše Zadovoljna.hr.

Osim Camille, Deppa je zastupala cijela vojska advokata. Njegov tim su činili Ben Chew, Stephanie Calnan, Andrew Crawford, Rebecca MacDowell Lecaroz, Yarelyn Mena, Jessica Meyers i Samuel Moniz, a Vasquez postala jedna od najpoznatijih nakon što je postala viralna na internetu.

Snimke na kojima Camille samouvjereno i profesionalno prekida advokaticu glumice Amber Heard, prikupile su milione pregleda. The New York Times navodi kako agenti za talente i pravne firme "kruže" oko Camille i jedni se s drugima takmiče u pokušaju da je "pribave za sebe".

Camille Vasquez trenutno radi kao saradnica u Brown Rudnick-u, a poznati i stariji advokati vjeruju da bi uskoro mogla biti promaknuta na poziciju partnera.

"Niti jedna firma ne bi joj dopustila da ima ulogu u ovako velikom suđenju da je ne čeka jako svjetla advokatska budućnost. Postoje dva čimbenika bitna za stvaranje partnera – vaša kvaliteta i sposobnost da privučete posao. Ona ima sve. Vjerojatno može otići bilo gdje i sklopiti dogovor koji će biti dobar za nju. Pokazala je da je morski pas", rekao je poznati advokat Judd Burstein.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije