Fotografija s kraljicom Elizabetom nasmijala je cijeli svijet

Radiosarajevo.ba
Fotografija s kraljicom Elizabetom nasmijala je cijeli svijet
Foto: EPA-EFE / Kraljica Elizabeta

Kraljica na fotografiji ima krajnje ozbiljan izraz lica dok drži bijelu staromodnu slušalicu, okružena figuricama pasa u svom slabo osvjetljenom domu. Na Instagram profilu kraljevske porodice pojavila se fotografija kako kraljica obavlja telefonski poziv, a vidi se i sa kim.

Naime, kraljica je preko telefona održala audijenciju s premijerom Borisom Johnsonom. Nedeljni susret organizovan je preko telefona kako bi se poslala poruka da građani Britanije ostanu kod kuće.

Iako je poruka jasna, ova fotografija je zabavila internet. Naime, razlika u osvjetljenju i izrazima lica kraljice i Johnsona, uz njegovu nenamještenu frizuru navela je mnoge korisnike društvenih mreža da komentarišu kako je ovo sjajan materijal za photoshop, parodije i internet šale. Naravno, ovo nije bilo zlonamjerno, jer mnogi korisnici su u svojim objavama dodali i "Neka Bog čuva kraljicu".

Velika je briga za 93-godišnju kraljicu i njeno zdravlje usred globalne pandemije, pogotovo sada kada je potvrđeno da je princ Charles pozitivan na COVID-19.

Iako su se Charles i kraljica nedavno pojavili na Danu Commonwealtha zajedno sa ostatkom kraljevske porodice, Buckingham Palace je saopštio da je "kraljica u dobrom zdravstvenom stanju."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije