Fondacija Princa Harryja i Meghan Markle u zakonskim problemima?

1
Radiosarajevo.ba
Fondacija Princa Harryja i Meghan Markle u zakonskim problemima?
Foto: EPA - EFE / Princ Harry i Meghan Markle

Arhewell fondacija Meghan Markle i princa Harryja suočava se s velikim problemom vezanim za dokumentaciju.

U dokumentima koje je dobio Fox News Digital, dobrotvorna organizacija Archewell, koja je u vlasništvu poznatog para, je proglašena "nenaplativom" od strane Registra dobrotvornih organizacija i fondacija Kalifornije zbog "nedostavljanja potrebnog godišnjeg izvještaja(i) i/ili obnovnih naknada."

Prema dokumentu, "Organizacija koja je navedena kao nenaplativa nije u dobrom stanju i zabranjeno joj je obavljanje djelatnosti za koje je registracija potrebna, uključujući prikupljanje ili raspoređivanje dobrotvornih sredstava. Organizacija također može biti podložna kaznama, a njezina registracija može biti suspendovana ili povučena od strane Registra."
"Nakon što dostavite nenaplativi zapis(e), obavijestit će vas o iznosu svih naknada za zakašnjenje koje su dužne", nastavlja se.

Argentina s nestrpljenjem čeka informacije o Messijevom zdravstvenom stanju   

Argentina s nestrpljenjem čeka informacije o Messijevom zdravstvenom stanju  

Izvor je rekao NBC-u da je dobrotvorna organizacija dostavila dokumentaciju na vrijeme, ali da ček koji je poslan nikada nije primljen, te da je Archewell saznao za problem tek kada je izdato obavještenje. Njihovi izvori javljaju da je poslan novi ček i očekuju da će se problem brzo riješiti i biti odražen u državnim zapisima u narednih sedam radnih dana.

U utorak, 14. maja, izvor je za Fox News Digital rekao da su porezne prijave dobrotvorne organizacije podnesene prema zahtjevu. Sve uplate su poslane kancelariji tužioca putem praćene pošte, i te uplate su primljene na vrijeme.

Pismo koje je izdao 3. maja tužilac putem Kalifornijskog Ministarstva pravde, navodi adresu fondacije u Beverly Hillsu i napominje da je posljednja obnova završena 2. februara 2023. godine.

Archewell fondacija je prvi put registrovana kod Kalifornijskog Registra dobrotvornih organizacija i fondacija u julu 2021. godine sa sažetkom osnovne aktivnosti organizacije.

Problemi sa dobrotvornom organizacijom dolaze i nakon navodnog ignorisanja od strane Harryjevog oca, kralja Charlesa III, koji je titulu koja je nekada bila vezana za princa Harryja dodijelio njegovom bratu, princu Williamu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije