Edin Mehmedović opisao kako je raditi sa Severinom: "Ona je zvijer"

3
Radiosarajevo.ba
Edin Mehmedović opisao kako je raditi sa Severinom: "Ona je zvijer"
Foto: RTL / Edin Mehmedović

Iskreno, mene još uvijek iznenade situacije kad me neko prepozna na ulici. Lijepo je kad ti daju priznanje za tvoj rad i trud. S obzirom na to da se bavim ovim poslom pa savjete o mršavljenju, debljanju, povećanju mišića ili smanjenju trbuha dijelim već 15-ak godina, to mi nije ništa novo. Ipak, primjećujem da dok traje show na televiziji, svi žele biti zdravi. No mene su uvijek najviše zanimali i inspirirali oni koji to žele svih 365 dana u godini..i

Kaže to za Jutarnji list Edin Edo Mehmedović, trener u RTL-ovoj emisiji "Život na vagi", koji uz takmičare showa trenira Marijanu Batinić, a dvije godine radio je i sa Severinom.

Kakva je Severina bila u teretani?

"Zvijer! Žena koja toliko energije ulaže u sebe i svoj napredak da nam svima može biti inspiracija. Nismo se bojali podignuti ozbiljne težine, a opet uvijek smo vodili računa o funkcionalnosti tijela i posturi. Zaista je bilo impresivno promatrati je koliko ozbiljno pristupa svemu što radi. Nas dvoje počeli smo raditi otprilike godinu dana prije nego što je Sevka ostala trudna, pa do prve godine njezina sinčića", prisjeća se Edo, koji je jednom rekao kako svi žele imati lijepo tijelo te da je njegova zadaća pobrinuti se da im to tijelo takvo i potraje". 

Šta je za bivšeg rukometaša i čovjeka koji je svoju karijeru trenera počeo graditi još u ranim 20-ima zapravo 'lijepo tijelo'?

"Postoji termin "atletska građa", a podrazumijeva skladno građeno tijelo bez obzira na to o kome se radi, muškarcu ili ženi. Ne stremim k ekstremima, ni u jednom pravcu. Moja želja je da nam to tijelo služi jednako ili barem približno jednako, i u poodmakloj dobi kao i kad smo bili mlađi", ističe Edo koji kaže kako nije pobornik dijeta i oskudne prehrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije