Dua Lipa apeluje za prekid vatre u Gazi: 'Zbog vlastitog iskustva na Kosovu i onoga šta rat čini'

4
Radiosarajevo.ba
Dua Lipa apeluje za prekid vatre u Gazi: 'Zbog vlastitog iskustva na Kosovu i onoga šta rat čini'
Foto: Rolling Stone / Dua Lipa

Dua Lipa, svjetski poznata pjevačica, nedavno je podijelila svoje stajalište o trenutnom sukobu između Izraela i Palestine tokom intervjua za Rolling Stone.

Govoreći o situaciji, pjevačica je naglasila važnost sagledavanja gubitka ljudskih života u Gazi, posebno među nevino stradalim civilima.

"U ovom trenutku, ono na šta se moramo fokusirati su životi izgubljeni u Gazi, sudbina nevinih civila i gubici koji se događaju. Nažalost, broj života koji su izgubljeni govori sam za sebe," izjavila je Dua Lipa.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Sukob između Izraela i Palestine izazvao je ozbiljnu zabrinutost širom svijeta, a mnoge javne ličnosti, poput Dua Lipe, izražavaju svoju podršku mirnom rješavanju sukoba i izražavaju tugu zbog gubitka života.

Osim što je jedna od vodećih muzičkih zvijezda, Dua Lipa se aktivno angažira u podizanju svijesti o globalnim pitanjima, koristeći svoj utjecaj kako bi potaknula razgovore o važnim temama koje utječu na svjetsku zajednicu.

"Moje postojanje je na neki način političko, činjenica je da sam živjela u Londonu jer su moji roditelji otišli iz rata", rekla je te pojasnila: "Suosjećam s ljudima koji moraju da napuste svoj dom. Iz mog iskustva boravka na Kosovu i razumijevanja šta rat čini, niko zaista ne želi da napusti svoj dom. Oni to rade radi zaštite, da spase svoju porodicu, da brinu o ljudima oko sebe, tako nešto, za bolji život. Tako da to osjećam blisko".

Njezina izjava o sukobu između Izraela i Palestine dodatno naglašava ulogu umjetnika u podizanju svijesti o humanitarnim pitanjima širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije