Društvene mreže bijesne zbog dvije riječi "poslovnog savjeta" Kim Kardashian

3
Radiosarajevo.ba
Društvene mreže bijesne zbog dvije riječi "poslovnog savjeta" Kim Kardashian
Foto: Instagram/ Kim Kardashian / Savjet izazvao mnoge kritike

Nekada je bila starleta u usponu i stilistica Paris Hilton, a danas je Kim Kardashian moćna poduzetnica čije je bogatstvo Forbes početkom ove godine procijenio na 1,8 milijardi dolara.

Zato ne čudi da je mnoge zanimalo kada su Kim, njene sestre Kourtney, Khloé, Kendall, Kylie te matrijarh Kris Jenner u nedavnom razgovoru za Variety progovorile o svom poslovnom uspjehu.

Šta god mislili o njima, unovčile su slavu toliko unosno da su stvorile poslovno carstvo od 16 firmi u području kozmetike, mode, marketinga... To se posebno odnosi na Kim, čija je karijera počela davne 1996. u dućanu s odjećom Body, u Encinu, dijelu losangeleškog prigradskog prstena.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Te godine kupila je svoj prvi automobil, a njezin otac Robert Kardashian, advokat poznat po tome što je oslobodio O. J. Simpsona, zvijezdu američkog nogometa optuženu da je ubila bivšu suprugu Nicole Simpson i njezinog dečka, natjerao ju je da osiguranje plati sama. 

Sedam godina kasnije, otac joj je podlegao raku jednjaka, a Kim, sestre i mama Kris morale su se snalaziti same. Koristeći poznanstva sklopljena dok joj je otac bio živ, postala je stilistica R&B pjevačice i glumice Brandy Norwood.

Njena majka Sonja dala joj je svoju kreditnu karticu kako bi Kim za Brandy kupila odjeću potrebnu za snimanje, ali, Kim je na kartici koju je zaboravila vratiti "ispeglala" dug od 120.000 dolara i obukla se od glave do pete, sa sestrama. Da ne troši kod konkurencije, odjeću je kupila u porodičnom butiku "Dash" - otvorila ga je 2006. s majkom i starijim sestrama.

Sonja Norwood tužila je Kim zbog prijevare jer joj do 2008. nije vratila ni centa, slučaj se povlačio po sudu godinu dana dok se nisu nagodile pa je tužba odbačena.

Tada je Kim još jednom iskoristila stara poznanstva (navodno vješto "manevrira" laktovima) i ubacila se u pratnju Paris Hilton, prijateljice iz djetinjstva. Nasljednica hotelskog lanca snimala je od 2003. s prijateljicom Nicole Richie (kćer pop zvijezde Lionela Richieja) reality show "The Simple Life", pa je Kim zacijelo tada dobila ideju što će joj biti sljedeći potez. I gdje će biti novca.

Počela je kao jedna od asistentica naivne Paris, potom ju je počela stilizirati i dok su u timu Hilton "rekli keks", Kim je uz pomoć majke Kris dogovorila vlastiti reality show, piše Gloria.hr.

Posao je sklopljen preko PR stratega Paris Hilton, Sheeraza Hasana. Kim i Kris rekle da su mu da su "spremne učiniti sve što je potrebno" da projekt uspije, izjavio je kasnije Hasan za magazin 20/20 . Majka i kćer sklopile su deal i s Rickom Mendozzom, slobodnim fotografom koji je sarađivao s tabloidom TMZ: najprije je na dogovorenim mjestima "vrebao" Paris Hilton i Kim, a onda samo Kim.

Zašto smo podsjetili na početak karijere KK? Zato što je u nedavnom razgovoru za Varitety sa sestrama Khloé i Kourtney Kardashian te matrijarhom Kris Jenner, dala nečuven poslovni "savjet" ženama koje počinju svoj biznis. Njime je, nedugo nakon Međunarodnog dana žena, razbjesnila žene u tolikoj mjeri da je danima zasipaju porugom i prezirom. Šta je rekla?

"Imam najbolji savjet za žene u biznisu", izjavila je za taj časopis tokom snimanja naslovnice. "Podignite svoju guzicu i radite."

Umjesto da u tom trenutku razmisli i zašuti, dodala je: "Čini se da ovih dana niko ne želi raditi",

"Morate se okružiti ljudima koji žele raditi. Stvorite dobro radno okruženje u kojem svako voli ono što radi jer imate jedan život. Ne dozvolite si toksična radna okruženja kako biste došli na radno mjesto i odradili svoje," izjavila je Kim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije