Doris Pinčić u velikim problemima: Voditeljica se oglasila o užasu kroz koji prolazi

2
Radiosarajevo.ba
Doris Pinčić u velikim problemima: Voditeljica se oglasila o užasu kroz koji prolazi
Foto: Društvene mreže / Doris Pinčić

'Doris Pinčić je tužena na sudu zbog otkrivanja tajne gubitka težine', naslov je lažnog članka u kojem se koristi identitet HRT-ove voditeljice Doris Pinčić Guberović.

U tekstu se koriste njezine fotografije i onaj ko bez puno proučavanja pogleda članak mogao bi pomisliti kako Doris uistinu promovira te tablete za mršavljenje (Keto diet). Ipak, izjave koje se navode u članku su lažne i Doris te riječi nikad nije izgovorila.

U lažnom tekstu stoji: 'Počeli su me zvati s prijetnjama. I pisali svakakve gadosti na društvenim mrežama. Zamislite da sam čak morala promijeniti broj telefona i unajmiti tjelohranitelja. Kunem se da ću zauvijek pamtiti ovo strašno razdoblje o svom životu. Osim toga, tužili su me Ustavnom sudu'.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Doris je, piše u spornom članku, izgubila više od 10 kilograma za manje od mjesec dana bez da je išla u teretanu ili koristila usluge dijetetičara. Osim toga, kaže da nikome ne bi preporučila da stručnjake pita za pomoć jer postoji mnogi jednostavniji, učinkovitiji i jeftiniji način da se riješi višak kilograma - a to je da se piju tablete koje se promoviraju u članku.
 
Isti oglas objavljen je 14. decembra prošle godine, a Doris se odmah oglasila na društvenim mrežama i demantirala korištenje i promoviranje tog 'lijeka'

Kako izgleda sestra Doris Pinčić? Iako žive različite živote, po jednoj stvari su identične

Kako izgleda sestra Doris Pinčić? Iako žive različite živote, po jednoj stvari su identične

'Ovo svi kužimo da je lažni oglas, je l' tako?', rekla je pa dodala: 'I objasnimo starijima ili nekome ko ne kuži ako pitaju...'

Doris se oglasila na Instagramu
>Foto: Instagram: Doris se oglasila na Instagramu

Oglas se ponovo počeo prikazivati prije nekoliko dana, a ako je suditi prema datumu koji piše kad se otvori lažni članak, objavljen je 6. februara ove godine. Doris se o njemu još nije oglasila pa zato upozoravamo sve one koji vide ovaj oglas da ne nasjedaju na prevaru jer Doris nije promovirala spomenuti proizvod niti dala izjave koje se navode u članku. Riječ je o još jednoj krađi identiteta, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije