Dokumentarac: Prinčevi William i Harry o posljednjim riječima s princezom Dianom

Radiosarajevo.ba
Dokumentarac: Prinčevi William i Harry o posljednjim riječima s princezom Dianom
Prinčevi William i Harry u novom dokumentarcu koji će biti objavljen u ponedjeljak govore o svom žaljenju zbog kratkog i posljednjeg telefonskog razgovora sa svojom majkom, princezom Dujanom, samo nekoliko sati prije njene smrti 1997. godine.

U novom dokumentarcu koji će u ponedeljak objaviti ITV u Velikoj Britaniji i HBO u Sjedinjenim Američkim Državama, Prince Harry se prisjeća kako je brzo spustio slučalicu i prekinuo razgovor sa svojom majkom.

Dvojica braće su u trenutku saobraćajne nesreće u Parizu, bili u zamku Balmoral u Škotskoj kada je Diana pozvala iz Pariza.

"Ne mogu se tačno sjetiti šta sam rekao, ali znam da će mi do kraja života biti žao što je telefonski razgovor bio tako kratak", rekao je Harry za ITV.

"Da sam znao da je to posljednji put kada sam razgovarao sa svojom majkom, mnogo je stvari koje bih joj rekao", dodao je Haryy te istaknuo kako je mnogo teško i emotivno osvrtati se na to.

Haryy je kazao da mu je i danas nevjerovatno teško, ali da se mora nositi s tim do kraja svog života. U dokumentarcu je princ William rekao da su on i njegov brat trčali okolo, gledali svoja posla, igrali se s rođacima i uživali u dobrom provodu te da su jedva čekali da prekinu razgovor s Lady Di, ne znajući da im je posljednji.

"Da sam znao šta će se desiti, sve bih drukčije odradio", rekao je vojvoda od Cambridgea te dodao kako taj telefonski poziv danas ima snažnu poruku u njegovoj glavi.

Dokumentarac Diana, naša majka - njen život i naslijeđe slavi život i rad Dijane, princeze od Velsa, 20. godina od njene smrti, navodi se u saopćenju ITV-a. Vojvoda od Cambridgea je rekao da je pravo vrijeme da priča o svojoj majci.

"Nema mnogo dana koji prođu, a da ne pomislim na nju. Njena 20. godišnjica je dobar trenutak za dokumentarac, ali ujedno i da se ostalim ljudima približe određene stvari koje nisu znali o njoj", rekao je princ Harry, piše CNN.

Dok gledaju stari fotoalbum tokom dokumentarnog filma, prinčevi se prisjećaju nekih od najdragocijenjenijih trenutaka iz djetinjstva. 

"Svi kažu da je bila zabavna i simpatična, a posebno su je prepoznavali po osmijehu, a takav ludi smijeh na njenom licu bio je samo čista sreća", kazali su prinčevi William i Harry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije