Intimno sjećanje: Izložba povodom 20 godina od smrti princeze Diane

Anadolija
Intimno sjećanje: Izložba povodom 20 godina od smrti princeze Diane
Buckhingamska palata organizirala je intimno sjećanje na Dianu, princezu od Velsa, te na taj način obilježava 20 godina od njene smrti.

U jednoj od državničkih soba palate, kustosi su rekonstruisali radni sto na kojem je Diana radila u svojoj dnevnoj sobi u palati Kensignton. Izložene su i porodične fotografije, dragocjeni predmeti i muzičke kasete.

Mnoge predmete koji su izloženi odabrali su njeni sinovi William, vojvoda od Cambridgea i princ Herry. Tu su, između ostalog, i fotografije s porodicom i prijateljima, radio i baletanke.

Diana je poginulo u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. augusta 1997. godine. Rođena je 1. jula 1961. godine u Sandringhamu.

Sjećanje na Dianu je dio tradicionalne manifestacije ljetnih otvorenih vrata Buckhingamske palate, u sklopu kojeg će se održati i izložba “Royal Gifts“, prikaz poklona koje je dobila kraljica Elisabetha II tokom svoje 65-godišnje vladavine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije