Dirljivom objavom Tajči obilježila rođendan pokojnog supruga: "Vidim ga u hrabrosti naše djece"

0
Radiosarajevo.ba
Dirljivom objavom Tajči obilježila rođendan pokojnog supruga: "Vidim ga u hrabrosti naše djece"
Foto: Instagram / Tajči sa suprugom

Tatjana Cameron Tajči dirljivom je objavom obilježila rođendan supruga Matthewa koji bi danas, 24. septembra, napunio 53 godine.

Uz galeriju fotografija njihove porodice dok je još bio živ posvetila mu je lijepe riječi i prisjetila se detalja koji ih je nasmijavao.

"Danas bi bio Matthewov 53. rođendan. Uvijek bismo se smijali što sam starija od njega" započela je Tajči objavu. "Ova je godina bila prepuna tranzicija i promjena. I upravo u tim trenucima bol što ga nema boli još jače. Uvijek je pronalazio rješenja i sa svime se znao nositi" kazala je Tajči o suprugu kojeg je izgubila prije 6 godina.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

"Vidim ga u hrabrosti naše djece, njihovoj ustrajnosti, lojalnosti, vještini s ljudima, kreativnosti i predanosti onome u što vjeruju. Vidim njegov duh u načinu kako pomiču granice njihove zone komfora" napisala je i dodala da Matthewa najviše vidi u sposobnosti njihove trojice sinova te brizi za druge ljude koje iskazuju.

"Osjećam ga u svim tim malim trenucima kad mi je previše. Prije nego je preminuo obećao mi je da već imam sve ono zbog čega sam se oslanjala na njega: mogućnost ostati mirna i prizemljena u krizi i da nikad ne prestajem vjerovati" prisjetila se Tajči i objavu zaključila riječima: "Zauvijek nam nedostaje i slavimo dan kad se rodio" poručila je.

Matthew je u novembru 2017. godine izgubio bitku s teškom bolešću. Tom je prilikom neutješna Tajči napisala: "Matthew Shane Cameron – više nije u boli. Više nije sputan ljudskim ograničenjima. Sada je zaista slobodan. Snagu i sreću izvući ćemo iz svega što si bio i što si nam dao." Preminuo je u 47. godini nakon višemjesečne borbe s nepušačkim rakom pluća koji mu je dijagnosticiran u veljači te godine.

Tajči i Matthew vjenčali su se 1999. i u braku su dobili trojicu sinova Dantea, Evana i Blaisa, a pjevačica je jednom prilikom njihov brak opisala kao vožnju brzim automobilom: "Naš brak bio je kao vožnja u sportskom automobilu, brz, krivudav, ponekad strašan i razarajuć, ali i izvanredno prekrasan. Kao što to biva s izvanrednim stvarima u životu, uložili smo puno truda, predanosti i ljubavi kako bi mogli putovati još dugo" napisala je Tajči tom prilikom, piše Gloria.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije