Dirljiva hollywoodska priča: 14 godina od gubitka supruge slavni komičar i dalje joj je vjeran

0
Radiosarajevo.ba
Dirljiva hollywoodska priča: 14 godina od gubitka supruge slavni komičar i dalje joj je vjeran
Foto: EPA / Martin Short

Holivudski komičar Martin Short zvijezda je televizijskog serijala "Samo ubistva u zgradi" čiju je četvrtu sezonu predstavio s kolegicama Meryl Streep i Selenom Gomez.

Fanovi popularnog televizijskog serijala "Samo ubistva u zgradi" jedva su dočekali njegovu četvrtu sezonu, čije emitiranje započinje 27. auhusta na platformi Hulu. Deset novih epizoda prikazivat će se u sedmičnom ritmu do 29. oktobra, a zvjezdana glumačka ekipa ostala je ista kao i u prethodnoj sezoni, a čine ju Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez i Meryl Streep. Riječ je o grupi kriminalističkih entuzijasta koji na svom podcastu nastoje razriješiti ubistva koja su se dogodila u zgradi u kojoj žive.

Na snimanju su se slavna oskarovka Meryl Streep i kanadski komičar Martin Short toliko zbližili da se u kuloarima odmah počelo šuškati o tome da su njih dvoje novi holivudski ljubavni par. I to ne bi bilo ništa neobično, jer je poznato da se glumačke veze stvaraju na setu, gdje su emocije ionako povišene i intenzivne, a glumci upućeni na sebe i jedni na druge. Osim toga Martin Short je udovac od 2010. godine, a Meryl Streep je sve iznenadila šokantnim priznanjem da se odavno razvela od svog supruga Dona Gummera, te da njih dvoje godinama nisu dijelili niti stol, niti postelju.

Izraelski ministar nakon napada izjavio: 'Ne želimo rat, ali ćemo uraditi sve da zaštitimo građane'

Izraelski ministar nakon napada izjavio: 'Ne želimo rat, ali ćemo uraditi sve da zaštitimo građane'

Ali čim su se tračevi o njihovoj vezi pojavlili u medijima, 74-godišnji glumac ih je ekspresno jasno i glasno demantirao. "Ne, Martin Short i Meryl Streep ne hodaju. Mi nismo par, Meryl i ja smo bliski prijatelji, često se družimo i izvan seta, divno se zabavljamo kad smo zajedno, ali to je sve", izjavio je Martin Short u emisiji "Club Random with Bill Maher" na komentar voditelja da su on i njegova godinu dana starija kolegica Meryl Streep uistinu vrlo moćan par.

Iako se proslavio kao komičar, Martinu Shortu kad je ljubav u pitanju nije nimalo do šale. Njegova životna ljubav bila je pokojna supruga, kanadska glumica Nancy Dolman, koja je prije četrnaest godina preminula od posljedica zloćudne bolesti - raka jajnika. Njih dvoje upoznali su se u radu na mjuziklu "Godspell", s kojim su obišli Kanadu i Sjedinjene Američke Države, a vjenčali su se osam godina kasnije. Nancy Dolman povukla se 1985. sa scene kako bi se potpuno posvetila odgoju njihovo troje posvojene djece - kćeri Katherine, te sinova Olivera i Henry, piše Gloria.

Martin Short i Nancy Dolman
Foto: X.com: Martin Short i Nancy Dolman

"Bio je to nevjerovatan čin predanosti i požrtvovnosti za druge. U svom poslu upoznao sam mnogo ljudi, ali osobu kao što je Nancy nikada nisam susreo. Naša najveća želja godinama je bila da postanemo roditelji, ali, što god činili, jednostavno nije išlo. Zato smo se na kraju odlučili na posvojenje i nismo pogriješili. Iz vlastitog iskustva preporučio bih to svakome, a Nancy je uistinu bila majka kakvu svako dijete može samo poželjeti", izjavio je Martin Short, koji je supruzi bio najveća podrška kad se razboljela. Preminula je 21. augusta 2010. u njihovom domu u Pacific Palisadesu u blizini Los Angelesa, a glumac je otada vjeran - njihovoj ljubavi i predano njeguje sjećanje na pokojnu suprugu.

"Nancy više nije s nama, ali naša sjećanja na nju i dalje su živa, baš kao i ljubav koju osjećamo prema njoj. Smatram se blagoslovljenim i privilegiranim što sam s njom proživio nevjerojatnih trideset godina. Bila su to tri najljepša desetljeća moga života", izjavio je Martin Short.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije