Dirljiva priča: Bivša djevojka Matthew Perryja otkriva zašto je napustila glumca

0
Radiosarajevo.ba
Dirljiva priča: Bivša djevojka Matthew Perryja otkriva zašto je napustila glumca
Foto: Matthew Perry / Instagram / Matthew Perry

Bivša asistentica i djevojka Matthew Perryja, Kayti Edwards, otvorila je dušu o svom odnosu s poznatim glumcem iz serije Prijatelji i razlozima zbog kojih je osjetila potrebu da napusti svoj posao.

Matthew Perry, voljeni glumac koji je preminuo u dobi od 54 godine 28. oktobra 2023. godine, pronađen je bez svijesti u svom domu u Los Angelesu. Prema izvještajima, u njegovom sistemu su pronađeni tragovi ketamina, budući da je Perry bio na terapiji ketaminom zbog anksioznosti i depresije.

Perry je otvoreno govorio o svom mentalnom zdravlju i borbi s ovisnošću u svojoj knjizi Friends, Lovers and The Big Terrible Thing, otkrivajući da je potrošio više od 7 miliona dolara na pokušaje da ostane trijezan, uključujući odlazak na rehabilitaciju ukupno 15 puta.

Ubica Mirza Duran se družio sa Berberovićem i Frelihom: Povezani s ubistvima četiri žene u Sarajevu

Ubica Mirza Duran se družio sa Berberovićem i Frelihom: Povezani s ubistvima četiri žene u Sarajevu

Kayti Edwards, koja je bila u vezi s Perryjem 2006. godine, a kasnije je postala njegova asistentica 2011. godine, podijelila je svoje iskustvo o njihovom odnosu i njegovoj borbi s ovisnošću. U ekskluzivnom intervjuu za The Mirror US, Edwards je objasnila da, iako je Perry plaćao dobro, došao je trenutak kada je osjećala da nije mogla više gledati njegovu patnju i da nije imala drugog izbora osim da napusti posao.

"Ali znala sam da ne mogu gledati kako umire. Nikada ne bih mogla živjeti sa sobom da nisam učinila ništa da ga spasim," izjavila je Edwards.

"Bilo je toliko besanih noći kada bih se probudila u četiri ujutro i slala mu poruke, 'Jesmo li još uvijek živi? Pošalji mi emoji, bilo šta da znaš da si tu.'"

Doktor pojasnio: 'Za smrt Matthewa Perryja ne bismo trebali kriviti ketamin, reći ću vam zašto'

Doktor pojasnio: 'Za smrt Matthewa Perryja ne bismo trebali kriviti ketamin, reći ću vam zašto'

U januaru 2011. godine, Edwards je rekla Perryju da ne može više raditi za njega. "Rekla sam mu, 'Žao mi je što ćeš me mrziti zbog ovoga, ali moram te poslati na rehabilitaciju.'"

Perry je tokom svog puta ka trezvenosti otvoreno govorio o svojim iskustvima i pomagao drugima koji se bore s ovisnošću, čak je otvorio i ustanovu za trezveno življenje, piše Unilad.

U intervjuu za Q With Tom Power podcast, Perry je odražavao svoje želje: "Kada umrem, ne želim da 'Prijatelji' budu prva stvar koja se spominje. Želim da to [pomaganje ljudima s ovisnošću] bude prva stvar koja se spominje. I ostatak svog života ću provesti dokazujući to."

Perryjev doprinos i borba s ovisnošću ostali su važan dio njegovog naslijeđa, a njegova otvorenost i hrabrost u pomaganju drugima su ostavili trajan utjecaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije