Digle glas protiv terora: Ovo su glumice koje su podržale narod Palestine i dobile otkaze

0
Radiosarajevo.ba
Digle glas protiv terora: Ovo su glumice koje su podržale narod Palestine i dobile otkaze
Foto: X / Jenna Ortega

Izraelski napad na Gazu izazvao je rastući jaz unutar Hollywooda. Izraelski napadi na Gazu od 7. oktobra prvo su potaknuli razočaranje mnogih židovskih članova holivudske industrije zbog šutnje njihovih kolega. No, u posljednjim sedmicama oni koji su najglasnije podržavali Palestince i protivili se izraelskim vojnim akcijama u Gazi počeli su se suočavati s profesionalnim posljedicama.

Nakon što je agentica holivudske agencije za traženje talenata CAA Maha Dakhil izazvala kontroverze serijom objava na Instagramu, uključujući jednu koja kaže: "Što je srceparajuće od svjedočenja genocida? Svjedočenje poricanja da se genocid događa", premještena je na niže radno mjesto u agenciji prije nego što se ispričala i rekla Varietyju da je "napravila grešku". Variety je također izvijestio da su neki od njenih kolega željeli da bude otpuštena.

U utorak je glumica Susan Sarandon, dobitnica Oscara, otpuštena iz svoje agencije zbog komentara koje je dala na pro-palestinskom skupu prošle sedmice, a glumica Melissa Barrera otpuštena je iz glumačke postave nadolazećeg trilera Scream VII, u kojem je trebala reprizirati svoju glavnu ulogu u franšizi.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Od početka rata Izrael-Hamas, Melissa Barrera, često je koristila svoju društvenu mrežu  kako bi podržala Palestinu i dijelila informacije o situaciji u Gazi, uključujući dijeljenje Instagram objava i članaka koji opisuju napade izraelskih snaga kao "genocid i etničko čišćenje" te se odnose na Izrael kao "koloniziranu zemlju". Na Instagram pričama napisala je kako pokušava pronaći online informacije o ratu s palestinske perspektive "jer zapadni mediji prikazuju samo drugu stranu".

Spyglass Media Group, produkcijska kompanija iza Scream VII, izjavila je u utorak: "Stajalište Spyglassa je nedvosmisleno jasno: nemamo toleranciju na antisemitizam ili poticanje mržnje bilo koje vrste, uključujući lažne reference na genocid, etničko čišćenje, iskrivljavanje Holokausta ili bilo što što flagrantno prelazi liniju u govor mržnje."

Popularni oskarovac optužen za seksualni napad

Popularni oskarovac optužen za seksualni napad

Barrera se već ranije izjasnila protiv antisemitizma. "Važno je naglasiti da kad kažem Slobodna Palestina", napisala je na Instagramu 27. oktobra, "uopće ne mislim: Ubij sve Židove." Dodala je da želi slobodu i sigurnost za Palestince i Židove diljem svijeta, piše Time.

Melissa Barrner objavila story
>Foto: Instagram: Melissa Barrner objavila story

Christopher Landon, koji će režirati Scream VII, napisao je u sada izbrisanoj objavi na X: "Sve je loše. Prestanite vikati. Ovo nije bila moja odluka."

Barrera, koja još uvijek nije službeno komentarisala svoje otpuštanje iz filma, ali i dalje dijeli informacije o Gazi na svojoj društvenoj mreži, ponovo je podijelila na Instagram pričama ove sedmice fotografiju na kojoj piše: "Na kraju dana, radije bih bila isključena zbog onih koje uključujem, nego uključena zbog onih koje isključujem."

Dan nakon što je Spyglass otpustio zvijezdu Melissu Barrera iz Scream VII, posljednjeg dijela serijala horor filmova, otkriveno je da se Jenna Ortega također neće vratiti.

Gubitak dvije glavne glumice koje su igrale ključnu ulogu u revitalizaciji zastarjele franšize sada dovodi njihovu budućnost u pitanje. Christopher Landon ostaje na mjestu direktora - za sada - ali sljedeći koraci za Spyglass ostaju nejasni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije