Detalji iz dokumentarca o Michaelu Jacksonu: Rekao mi je da se riješim krvavih gaća

Radiosarajevo.ba
Detalji iz dokumentarca o Michaelu Jacksonu: Rekao mi je da se riješim krvavih gaća
Foto: Arhiv / Michael Jackson

Wade Robson, jedan od protagonista dokumentarca "Leaving Neverland" koji Michaela Jacksona oslikava kao pedofila, ispričao je da mu je kralj popa naložio da se riješi krvlju umrljanog donjeg rublja nakon što ga je pokušao analno silovati.

Danas 36-godišnji Robson tvrdi da se to dogodilo prije 22 godine. Ispričao je da je seksualno zlostavljanje počelo kad je imao sedam godina i trajalo do njegove 14. godine.

Tvrdi da ga je dan nakon navodnog seksualnog napada Jacksonova osobna tajnica odvezla u plesni studio u Los Angelesu, gdje je Jackson vježbao za predstojeću turneju. Tad mu je glazbenik navodno rekao da se riješi donjeg rublja koje ima tragove krvi po sebi.

Robson je ispričao da je na gaćicama našao krv pa je napravio ono što je Jackson rekao i bacio ih u kontejner.

Dokumentarac ''Leaving Neverland'' traje četiri sata, a premijerno je prikazan na Sundance filmskom festivalu. U njegovom središtu je uz Robsona 40-godišnji James Safechuck, koji također optužuje Jacksona za seksualno zlostavljanje tokom djetinjstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije