David Beckham tuži slavnog glumca, tvrdi da mu je ukradeno 18 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
David Beckham tuži slavnog glumca, tvrdi da mu je ukradeno 18 miliona KM
Foto: EPA-EFA / David Bekham / BATFA

David Beckham tuži hollywoodskog glumca i fitness gurua Marka Wahlberga nakon što je posao u kojem je nogometaš promovirao zvijezdin fitness brend propao i navodno oštetio nogometnu legendu za osam miliona funti (18 miliona KM). 

Beckham (48) tuži glumca i njegove poslovne sAradnike nakon što je partnerstvo s F45, u kojem je veznjak promovisao vlastiti asortiman personaliziranih treninga, propalo zbog dionica za koje je tvrdio da su mu obećane.

Slučaj je aktivan već nekoliko godina nakon što su Beckham i legenda golfa Greg Norman podnijeli tužbe protiv F45 na sudu u Kaliforniji u oktobru 2022. godine. Sudac je nakon nekog vremena navodno odlučio da slavni sportaši tužbe moraju podnijeti odvojeno.

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

Beckhamova firma, David Beckham Ventures Ltd (DBVL) ranije je tražila odštetu od čak 18,85 miliona dolara prema izvješćima od prošle godine. U novoj tužbi traže odštetu izravno od Wahlbergove Mark Wahlberg Investment Group kao i od osnivača F45 Adama Gilchrista i Roba Deutscha.

Beckham i Wahlberg postali su prijatelji nakon što su se nogometaš i njegova porodica preselili u Los Angeles 2007. kada je potpisao ugovor za Major League Soccer side LA Galaxy.

Zatim je pristao postati globalni ambasador australskog brenda F45 u novembru 2020. godine sa sjajnim fotografijama koje ga prikazuju kako vježba koristeći brendiranu opremu u jednom od njegovih fitness centara. Također je podijelio neke objave na svom Instagramu promovirajući F45 svojim milionima pratitelja kao dio dogovora. Postovi su u međuvremenu izbrisani.

Beckhamov neobični božićni dar: Poklon ga je oduševio, a nije ni blizu luksuzu

Beckhamov neobični božićni dar: Poklon ga je oduševio, a nije ni blizu luksuzu

DBVL navodi da je obećano kako će se dionice firme podijeliti i staviti na tržište početkom 2022. godine, ali to se dogodilo tek mjesecima kasnije kada je već cijena jedna dionice pala s 12 na tri dolara. Ovime se prekršio prvotni dogovor koji je nogometaš imao s tvrtkom. Beckhamovi odvjetnici tvrde da ga je to koštalo čak 8,5 miliona funti potencijalnog profita.

The Sun izvještava da Wahlberg i njegovi suoptuženici nastoje odbaciti optužbe za prijevarno ponašanje kao neutemeljene i neopravdane.

Cijena dionice F45 u SAD-u nikada nije bila viša od one početne koja je iznosila 16 američkih dolara. One sada vrijede samo 15 centi, prema najnovijim tržišnim podacima, a firma zatvara poslovnice u nekoliko zemalja, uključujući njenu rodnu Australiju, SAD, UK i Irsku. Wahlberg je postao manjinski dioničar u F45 2019. godine nakon što je kupio udio u firmi preko svoje investicijske grupe, prenosi Dail Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije