Danijela Martinović o svojoj knjizi "Tuširanje duše": "Samu sebe sam iznenadila s mislima"

0
Radiosarajevo.ba
Danijela Martinović o svojoj knjizi "Tuširanje duše": "Samu sebe sam iznenadila s mislima"
FOTO: 24sata.hr / Danijela Martinović

Muzička umjetnica Danijela Martinović (51) nedavno je objavila knjigu "Tuširanje duše", o kojoj je u petak progovorila u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Započela je čitanjem jednog odlomka, a onda je pričala o svom novom uspjehu.

"Nemate pojma. Odrasla sam pjevajući. Pjevanje je moj zrak, pjevanje je moje disanje, nešto na što sam se navikla, nešto s čim sam srasla. Ovo što se sad događa s pisanjem je jedno potpuno novo iskustvo, jedno ushićenje da ga stvarno nemam s čim usporediti", rekla je Danijela.

Danijeli pak ovo nije prva knjiga. Napisala je tri slikovnice za djecu te dvije knjige motivacijskih poetskih zapisa. 

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

"To su kratke forme, one su mi bliske, jako prirodno to radim. Ipak, za veću formu treba imati glavu i rep, treba se znati snaći u tome. Ja nisam baš vjerovala da sam to u stanju. Onda sam upoznala svog mentora. On mi je vremenom postao mentor, Branislav Glumac, koji je bio moj vjetar u leđa. On je vjerovao u mene više nego što sam ja u tom trenutku vjerovala u sebe", otkrila je Danijela.

Pjevačica je otkrila i zašto je knjizi dala ime "Tuširanje duše".

Danijela Martinović uoči 52. rođendana pokazala figuru u bikiniju

Danijela Martinović uoči 52. rođendana pokazala figuru u bikiniju

"Sebe sam samu iznenadila s nekim mislima, nisam ni svjesna, to samo curi iz mene. Tek možda nakon dan, dva mogu pročitati tekst i vidjeti što se tu stvarno dogodilo. Ja sam inače ranoranilac, volim jutra i mir, gledati kako se budi život. Branislav je jednako takav pa bi ja njega uzbuđeno zvala i čitala na telefon što sam do tad napisala. Kad sam mu spomenula u rečenici: "Tuširanje duše", on je odmah zastao i rekao: "Ajde to zapamti, ne znaš gdje će te put pisanja odvesti, ali možda bi to bila dobra ideja za naslov", rekla je Danijela.

Martinović je ispričala i kako je bila iznenađena koliko je pisanje knjige bilo terapeutski, a ohrabrila je i druge da počnu pisati, iako možda i neće biti objavljeno, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije