Crnogorska producentica Lejla Kašić: "Rambo Amadeus je priznao krivicu za seksualno uznemiravanje"

3
Radiosarajevo.ba
Crnogorska producentica Lejla Kašić: "Rambo Amadeus je priznao krivicu za seksualno uznemiravanje"
Foto: Facebook / Lejla Kašić

Lejla Kašić producentica uz Crne Gore na svom Facebook profilu je objavila da je Antonije Pušić, u javnosti poznat kao Rambo Amadeus, priznao krivicu za seksualno uznemiravanje te da je novčano kažnjen.

Kašić je već ranije, u martu ove godine Pušića prijavila za seksualno uznmiravanje u toku snimana emisije "Dnevnica", a takav potez je privukao veliku pažnju u javnosti. 
 
"Kako je slučaj privukao ogromnu pažnju javnosti, ukazao u kolikom smo mizoginom blatu i direktno me izložio još jednoj vrsti nasilja - digitalnom nasilju, a danas konačno dobio epilog, u cilju informisanja javnosti želim da saopštim sljedeće: Antonije Pušić je danas priznao krivicu i osuđen je za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo. Za to mu je izrečena novčana kazna", napisala je Kašić.

Također, dodaje da u Crnoj Gori vrste seksualnog uznemiravanja još uvijek nisu dio Krivičnog zakonika te da želi da ovaj slučaj bude opomena bilo kom muškarcu koji pomisli da "pljesne, pipne ili štipne" drugu osobu bez pristanka.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Želim da bude primjer djevojčicama, djevojkama, ženama da nema nedodirljvih. Da nismo krive. Da nismo zaslužile. Da nismo umislile. Samo treba da ne šutimo. Nikad. Nikome", navela je.

Rambo Amadeus
Foto: Facebook: Rambo Amadeus

S druge strane, Pušić je još u martu rekao kako "to nema nikakve veze sa seksom, barem ne s njegove strane".

Kašić je istakla da je u pitanju odbrana njene časti, ne samo nje, već svih žena koje trpe takvu vrstu uznemiravanja 

"Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je.
Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost", napisala je u svojoj Facebook objavi. 

Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući...

Posted by Lejla Kašić on Thursday, September 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije