Cate Blanchett pružila podršku Palestini? Obukla zanimljivu haljinu i podijelila interesantan story

1
Radiosarajevo.ba
Cate Blanchett pružila podršku Palestini? Obukla zanimljivu haljinu i podijelila interesantan story
Foto: Screenshot/Instagram / Cate Blanchett

Australska glumica Cate Blanchett bila je među najpoznatijim svjetskim slavnim ličnostima koje su se pojavile na otvaranju Filmskog festivala u Cannesu 2024. godine.

Korisnici društvenih mreža primijetili su da njena crno-bijelo-zelena haljina, u kombinaciji s crvenim tepihom festivala, podsjeća na palestinsku zastavu i mogla bi biti njen način izražavanja solidarnosti s palestinskim pitanjem.

Pretpostavka bi se poklapala sa stavom oskarovke Blanchett o ratu između Izraela i Hamasa.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Još u novembru, mjesec dana nakon izbijanja rata, glumica i ambasador dobre volje Visokog komesara Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) obratila se Evropskom parlamentu, pozivajući na hitan humanitarni prekid vatre.

"Nisam Sirijka. Nisam Ukrajinka. Nisam Jemenka. Nisam Afganistanka. Nisam iz Južnog Sudana. Nisam iz Izraela ili Palestine. Nisam političarka. Nisam ni komentatorica, ali jesam svjedok," rekla je.

"Sukob je koštao i nastavlja koštati živote hiljada nevinih ljudi." dodala je, piše I24.

Važno je spomenuti da je Cate na svom Instagram storiju podijelila story od fana koji je primjetio ove detalje vezane za Palestinu što nam daje insinuaciju da je ovo bila njena namjera.

Story od Cate Blanchett

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije