Britanija u šoku zbog smrti omiljenog glumca i pjevača: Pronašli ga mrtvog u krevetu

2
Radiosarajevo.ba
Britanija u šoku zbog smrti omiljenog glumca i pjevača: Pronašli ga mrtvog u krevetu
Foto: Twitter / Darius Campbell Danesh

Pjevač i glumac Darius Campbell Danesh, koji se proslavio na ITV-ovim talent showovima "Popstars" i "Pop Idol" prije dvadesetak godina, preminuo je u 41. godini.

Danesh je bio treći na Pop Idolu 2002. godine iza Willa Younga i Garetha Gatesa, a kasnije te godine je dospio na prvo mjesto muzičkih top ljestvica u Velikoj Britaniji kasnije s albumom "Colourblind".

Nakon što se probio u muzičkom svijetu, postao je zvijezda West Enda, pojavljujući se u mjuziklima kao što su "Chicago" i Olivierom nagrađeni "Guys and Dolls", prenosi BBC.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Uzrok smrti nije poznat, ali njegova porodica je rekla da je pronađen u svom stanu u SAD.

"Darius je pronađen u krevetu u svojoj sobi u Rochesteru u Minnesoti, 11. augusta, a poslijepodne je proglašen mrtvim. Lokalna policijska uprava potvrdila je da nije bilo znakova nasilja ili sumnjivih okolnosti. Uzrok njegove iznenadne smrti za sada nije poznat, a pregledi traju. Molimo vas da poštujete naše želje za privatnošću u ovom trenutku dok se mirimo s tragičnim gubitkom našeg sina i brata", navodi se u saopćenju.

Godine 2011. oženio je kanadsku glumicu Natashu Henstridge, ali su se nekoliko godina kasnije razveli.

Iza njega je i nekoliko epizodnih uloga u TV emisijama "Hollyoaks" i "Hotel Babylon", a kasnije se okušao i u filmskoj industriji, te bio izvršni producent filma "Imperium" s Danielom Radcliffeom u 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije