U 31. godini preminuo glumac iz serije The Walking Dead

0
Radiosarajevo.ba
U 31. godini preminuo glumac iz serije The Walking Dead
Foto: Twitter / Moses J Moseley

Zvijezde i tvorci serije The Walking Dead odali su počast glumcu Mosesu J Moseleyju koji je preminuo u 31. godini.

Moseley je glumio Mikea bez ruku i čeljusti, Michonninog "zombija ljubimca" u hit postapokaliptičnoj TV horor emisiji, piše BBC.

Jeremy Palko, koji je glumio Andyja, opisao je preminulog glumca kao "apsolutno ljubazno i divno ljudsko biće".

ArcelorMittal Zenica potvrdio: Danas će se trajno ugasiti Koksara u Zenici

ArcelorMittal Zenica potvrdio: Danas će se trajno ugasiti Koksara u Zenici

Još jedna zvijezda iz serije The Walking Dead Addy Miller rekla je da joj je "tako slomljeno srce kad je čula o smrti ove svijetle, ljubazne duše".

Još jedna glumica Melissa Cowan napisala je na Facebooku da je Moseley bio "uistinu jedinstven i klasičan", te da je "uvijek bio fin, zabavan i [imao] osmijeh da osvijetli svaku sobu".

Službeni Twitter nalog serije također mu je odao počast.

Moseley je rođen u Južnoj Karolini, a obitelj mu se nastanila u Georgiji, gdje je studirao pravo. Jednom je rekao da ne planira postati glumac, ali su mu jednog dana prišli nakon nastave i pitali bi li se želio pojaviti u filmu.

Ispostavilo se da je taj film Joyful Noise iz 2012, s Queen Latifah i Dolly Parton u glavnim ulogama, u kojem je bio najavljen kao posjetitelj kluba, što je dovelo do više castinga. Nastavio je s ulogama u The Hunger Games: Catching Fire, HBO-ovim Watchmenima i filmu Volumes of Blood: Horror Stories iz 2016.

Objavio je i knjigu inspirativnih citata i slogana.

Agencija za talente Avery Sisters Entertainment saopćila je: "Moses je bio fenomenalan glumac, ali PUNO više od toga, bio je nevjerovatna osoba! Za one koji su ga poznavali, bio je najljubaznija, najslađa, najvelikodušnija osoba koju ste ikada sreli. Jako će nam nedostajati!"

TMZ je izvijestio da je njegova obitelj prošle sedmice prijavila njegov nestanak te da policija istražuje okolnosti njegove smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije