Brigitte Bardot: Glumice flertuju pa kasnije tvrde da su zlostavljane

Radiosarajevo.ba
Brigitte Bardot: Glumice flertuju pa kasnije tvrde da su zlostavljane
/ Brigitte Bardot (Lancia Flaminia Coupe)
"Bilo mi je lijepo čuti kako imam lijepu, malu stražnjicu i da sam lijepa. Takvi su mi komplimenti godili", rekla je francuska glumica Brigitte Bardot.

Tvrdi da je niko nikada nije zlostavljao na snimanjima, a ističe da je pokret protiv seksualnih predatora, koji su pokrenule njene kolegice u Hollywoodu, licemjeran, smiješan i nezanimljiv.

Brigitte Bardot (Lancia Flaminia Coupe) - undefined

Glumica se složila s kolegicom i sunarodnjakinjom Catherine Deneuve (74) koja smatra da se muškarci nakon brojnih optužbi ne mogu ni upucavati ženama.

"Mnoge glumice su zločeste i flertuju s rediteljima kako bi dobile ulogu te onda kasnije govore da su ih zlostavljali. Tako da im to zapravo više šteti umjesto da doprinese", ispričala je Bardot.

Smatra da se ovim optužbama skreće pažnja s važnih tema o kojima bi se moglo raspravljati. Ona se kao i Denevue složila s otvorenim pismom koji je potpisalo 100 Francuskinja.

"Muškarce se odjednom blati ako za vrijeme poslovne večere pričaju o intimnim stvarima ili ako šalju 'seksualno nabijene' poruke ženama kojima nisu privlačni. Muškarce odjednom tjeraju s radnih mjesta, čak i kada samo dotaknu nečije koljeno ili pokušaju 'ukrasti' poljubac. Silovanje je zločin, ali upucavanje ženama nije, niti je napadno kada se muškarac ponaša kao džentlmen", napisale su u pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije