Božo Vrećo se godinama brine o majci: To nisu obaveze, to je ljubav koja progovara, grli, dotiče

2
Radiosarajevo.ba
Božo Vrećo se godinama brine o majci: To nisu obaveze, to je ljubav koja progovara, grli, dotiče
Foto: Instagram / Božo Vrećo s majkom

Princ sevdaha Božo Vrećo govorio je za Večernji list o, između ostalog, ljubavi prema majci o kojoj godinama brine, ali i ljubavi prema sevdahu.

"Postoji nešto izvanvremensko na svakom od tih koncerata, i neka i ostane misterij, u tome i jest draž da ih doživite i proživite i da vas otključaju poput Pandore", rekao je umjetnik, koji se posljednjih godina brine i o bolesnoj majci.

Upravo ju je, kaže, njegova ljubav i izliječila.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

"To nisu obaveze, to je samo ljubav koja progovara, grli, dotiče, hrani i liječi, ta je ljubav majku izliječila i njezin je osmijeh moja najveća nagrada", ponosno kaže Božo, koji vrijedno radi i na sedmom albumu i dvjema knjigama, a uza sve koncerte stići će se i odmoriti ovog ljeta.

"Uvijek se sve stigne – kad nešto ne želite, onda nađete izgovor, tako da naravno da ću se odmoriti, dijelom na Braču, poslije koncerta, planiram odmor i nekoliko dana u Makarskoj, prije koncerta, festival S okusom soli u Splitu je u kolovozu, Istra i Rim početkom rujna i Amerika koncem godine, dakle radno raspjevano i ispunjeno suncem, osmijesima i okružen najboljim prijateljima i vjernom najdivnijom publikom, za mene je to savršenstvo!

Zahvalan sam na svakom trenutku koji živim", zaključio je Vrećo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije