Borat se priključio Twitteru i odmah počeo brutalno ismijavati Trumpa

1
Radiosarajevo.ba
Borat se priključio Twitteru i odmah počeo brutalno ismijavati Trumpa
Foto: Twitter / Borat Sagdiyev

Borat Sagdiyev, nekonvencionalni istraživački novinar iz Kazahstana, priključio se Twitteru uoči izlaska svog drugog filma kasnije ove godine.

Nastavak Borata, nazvan Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan, trebao bi biti dostupan krajem oktobra, iako je najavljeno kako će biti prikazan dan uoči američkih predsjedničkih izbora.

U sklopu promocije filma Sacha Baron Cohen napravio je profile za Borata na Twitteru, ali i na TikToku, gdje se našalio kako je prvi Kazahstanac na toj društvenoj mreži. U seriji tvitova koje je počeo objavljivati u petak Borat je sarkastično hvalio predsjednika Trumpa, a napisao je, između ostalog, kako je Trump jači od 200.000 Amerikanaca koji su već umrli od koronavirusa, ali i spekulirao šta predsjednik SAD-a radi sa svojim tjelesnim tekućinama.

Zbog Boratovog limitiranog razumijevanja engleskog nastali su i tvitovi poput ovoga ispod: 

Naravno, Borat je kreacija britanskog komičara i glumca Sache Barona Cohena koji je poznat po svom kritiziranju Trumpa, krajnje desnice, ali i Marka Zuckerberga.

Nalog na Twitteru napravljen je za promociju filma, a već je prikupio više od 44 hiljade pratitelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije