Bolesna Céline Dion obratila se svojim fanovima: 'Odlučna sam vratiti se na pozornicu jednog dana'

0
Radiosarajevo.ba
Bolesna Céline Dion obratila se svojim fanovima: 'Odlučna sam vratiti se na pozornicu jednog dana'
Foto: EPA - EFE / Celine Dion

Pjevačica Céline Dion (55) zahvala se svojim obožavateljima na podršci. Podijelila je svoju sliku sa svoja tri sina na međunarodni dan akcije za podizanje svijesti o sindromu ukočene osobe (SPS).

Dobitnica nagrade Grammy već se neko vrijeme bori s rijetkom neurološkom bolešću koja može uzrokovati otvrdnjavanje mišića i česte grčeve.

Céline je napisala uz sliku: "Kao što mnogi od vas znaju, dijagnosticiran mi je sindrom ukočene osobe (SPS) u jesen 2022." Pokušaj prevladavanja ove autoimune bolesti "jedno je od najtežih iskustava u mom životu, ali odlučna sam vratiti se na pozornicu jednog dana i živjeti što normalnijim životom", dodala je pjevačica.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

"Duboko sam zahvalna na ljubavi i podršci moje djece, moje obitelji, mog tima i svih vas!"

Céline je zaključila objavu riječima: "Željela bih pružiti svoju podršku svima širom svijeta koji su pogođeni SPS-om. Želim da znaš da ti to možeš! Možemo mi to!"

U decembru 2022. pjevačica je na društvenim mrežama objavila da joj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe, zbog čega je morala otkazati planiranu turneju.

Sestra Céline Dion Claudette Dion (75) izjavila je u intervjuu za kanadski TV kanal "7 Jours" u decembru 2023.: "Naporno radi, ali nema kontrolu nad svojim mišićima." Dodala je: "Ovo mi slama srce jer je uvijek bila tako disciplinirana."

Na dodjeli nagrada Grammy 2024. u februaru Céline Dion tada se iznenada pojavila kako bi uručila nagradu za album godine, koja je pripala Taylor Swift (34).

"Kad kažem da sam sretna što sam ovdje, stvarno to mislim iz srca", rekla je publici. Ranije ove godine Céline je najavila i da će biti objavljen dokumentarni film pod nazivom I Am: Celine Dion, u kojem govori o svojim zdravstvenim problemima i muzičkoj karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije