Bivši bubnjar: Žera je mnoge otjerao iz Crvene Jabuke, dokazat ću to na sudu

Radiosarajevo.ba
Bivši bubnjar: Žera je mnoge otjerao iz Crvene Jabuke, dokazat ću to na sudu
Nakon tuče dvojice pjevača Bijelog Dugmeta, koja je šokirala regionalnu javnost, ovog puta pravo iznenađenje priredio je bivši član Crvene javuke Darko Jelčić.

Jelčić, koji je do prošlog ljeta bio bubnjar i jedan od najdugovječnijih članova kultnog sarajevskog benda, odlučio je odgovoriti na nedavne komentare Dražena Žerića Žere u medijima, ali i komentirati cjelokupan sukob.

Naime, Dražen Žerić Žera nedavno je govorio o odlasku bubnjara, te je kazao kako je "kroz bend prošlo 38 ljudi", kao i to da je "Jelčić zaželio da ne svira".

Bivši bubnjar nije mu ostao dužan te mu je odgovorio putem Facebooka.

"Dražen Žerić, otjerao si jako puno ljudi iz grupe Crvena jabuka od 1994. do 2017. To nisu priče pojedinaca, to nisu blaćenja - to su činjenice - koje će se dokazati što sudskim, a što medijskim putem", poručio je Darko Jelčić.

Inače, Jelčić je u Crvenoj jabuci proveo pune 32 godine i upravo je on, s pjevačem Draženom Žerićem Žerom, bio jedini član originalne postave ove grupe koja je davne 1985. godine osnovana u Sarajevu. Vijest o odlasku bubnjar je podijelio sa svojim fanovima na Facebooku, a kasnije je pisao kako je glavni razlog neisplaćivanje honorara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije