Gibonni otkrio zbog čega večere sa Zdravkom Čolićem traju danima

Radiosarajevo.ba
Gibonni otkrio zbog čega večere sa Zdravkom Čolićem traju danima
Hrvatski pjevač Zlatan Stipišić Gibonni pričao je u intervjuu za "Blic" svoj odnos s Zdravkom Čolićem.

Na novom albumu Zdravka Čolića Ono malo sreće našla se, naime, i pjesma Kuća puna naroda koju je Gibonni napisao za Čolu.

"Prvo, Čola je vanserijski kvalitetna osoba. Ja to moram objasniti. U mom djetinjstvu sestra i ja smo spavali u istoj sobi, imali dva postera na zidu. Ja sam imao Bruce Leeja, ona je imala Zdravka Čolića. Znači nije Čola bio na mom zidu, ali je bio u mojoj sobi. Poslije kad sam ga upoznao, uvijek sam ga gledao kroz te oči", rekao je on.

Ističe da je Zdravko Čolić "jedan sjajan čovjek, posljednji primjerak izumrle vrste, onih ljudi što kad ih vidiš, oni srce izvade na sto".

"On mi je strašno ugodno društvo. Te večere i ručkovi s Čolom, to traje danima. Stalno se jede, on je stalno zabrinut da meni nešto ne nedostaje, stalno nešto donosi, nikad kraja tome. Ja sam njega posmatrao i ne mogu reći da sam autor te pjesme, ja sam zapisao što bi on, da piše. Slično iskustvo kao što sam nekada, prije 100 godina, imao sDinom Dvornikom. Dvornik je imao svoj život i ja sam njemu kao posmatrač napisao pjesme koje bi on, da piše, napisao. To nisu moje pjesme. Manje sam autor, a više putopisac”, rekao je Stipišić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije