Bivša Miss Jugoslavije godinama je plesala sa Tinom Turner: 'Pokazala mi je da nema granica'

0
Radiosarajevo.ba
Bivša Miss Jugoslavije godinama je plesala sa Tinom Turner: 'Pokazala mi je da nema granica'
Foto: Jutarnji list / Tina Turner i Ivona Brnelić

Ivona je bila posljednja Miss Jugoslavije, a dokazala se i kao vrsna plesačica i koreografkinja čiji su rad hvalili mnogi

Riječanka Ivona Brnelić jedna je od rijetkih koje su imale čast plesati s velikom Tinom Turner. O njoj je uvijek govorila sve najbolje, a jednom prilikom je za In Magazin rekla:

"Pokazala mi je zapravo da nema granica. Čovjek se uvijek limitira da može nešto do tu ili ne može više zbog toga. Ona je osoba koja je totalno otvorena i njen talent je toliko ogroman da kad si u blizini shvatiš zapravo koliki je to jedan Universe, jedan svemir svega", kaže Ivona.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

U jednom intervju koji je dala nedavno o Tini je također rekla:

"Dominantna je i ima nevjerojatnu energiju, kad ste kraj nje, znate da nema takvih više i nas plesačice zvala je moje cvijeće i majčinski se odnosila prema nama, ali tek kad smo dokazali da smo vrijedni te pozicije."

Ivona je bila posljednja Miss Jugoslavije, a dokazala se i kao vrsna plesačica i koreografkinja čiji su rad hvalili mnogi.

Borba za život: Ovako je govorila Tina Turner...

Borba za život: Ovako je govorila Tina Turner...

Posljednja Miss Jugoslavije krajem 80-ih je odselila u London gdje je završila koledž kazališnih umjetnosti Laine Theatre Arts, a potom je počela raditi kao plesač i koreograf u Londonu. Osim s Turner, u karijeri je plesala i s drugim svjetskim imenima Destiny’s Child, Cherom, Usherom, Sealom, Gwen Stefani, Spice Girls i Rickyjem Martinom.

Otkrila je i kako se odlučila reći 'ne' Tini Turner.

"Došlo je vrijeme da zahvalim Tini Turner na njezinu pozivu za još jednu turneju i vratim se u Hrvatsku. Ne mogu čitav život plesati za nekog drugog, došlo je vrijeme da plešem za sebe", tim riječima oprostila se plesačica i koreografkinja od karijere uz poznatu pjevačicu. Brnelić je posljednji nastup s Tinom Turner imala u februaru 2008. na dodjeli nagrada Grammy, a nakon toga se vratila u rodnu Rijeku gdje je otvorila plesni studio.

Ovo je snimak Tine Turner i Cher zbog kojeg se fanovi smiju već 15 godina

Ovo je snimak Tine Turner i Cher zbog kojeg se fanovi smiju već 15 godina

"Definitivno sam se odlučila na povratak kada me Tina pozvala na novu turneju. Kad mi ju je ponudila, više nisam imala izbora, jer tada sam već previše zakoračila u posao u Hrvatskoj. Pojavio se i posao s Tonyjem Cetinskim koji mi je bio jako zanimljiv. Previše sam, dakle, ušla u taj hrvatski život, a turneja s Tinom je prezahtjevna i preduga. Kada bih se odlučila na osam mjeseci turneje s Tinom, morala bih u Hrvatskoj početi sve ispočetka", rekla je Brnelić tada željna novog početka, iako navedeno nisu bili jedini razlozi za odlazak.

"Odlučujući trenutak bio je kada sam osjetila da više nisam zadovoljna i tačno se sjećam kada je to bilo. Radili smo veliki koncert u Londonu na Wembleyju u čast princezi Diani. Na toj pozornici shvatila sam kako nisam zadovoljna. Još na probi sam stalno gledala na sat i razmišljala samo o tome kada ću kući. Odradila sam još nekoliko poslova s Tinom, ali to je bio baš taj okidač kada sam shvatila da se definitivno moram vratiti u Hrvatsku, i to je bio početak za moje 'ne' Tini Turner. Vjerujte mi, Tini je jako teško reći ne."

Plesačica je Tinu opisala kao emotivnu i ranjivu, ali i inteligentnu i pronicljivu.

Bijela kuća o smrti Tine Turner: "Bila je ikona muzike, njezina je smrt ogroman gubitak"

Bijela kuća o smrti Tine Turner: "Bila je ikona muzike, njezina je smrt ogroman gubitak"

"Posao s Tinom, to je nešto posebno. To nevjerojatno ispunjava. Raditi s Tinom na koncertima je najviše što se kao izvođač može postići. Sjećam se trenutka kada mi se dogodio ‘klik’. To je kao da se izvođaču 'otvore kanali', ne mogu drukčije to objasniti. Magija. A Tina to svojom energijom omogućava. Kada sam je pogledala u oči, zapamtila sam joj izraz lica koji nije bio prirodan, gotovo da nije bio ljudski. Dugo nisam razumjela, sve dok mi ona to svojom energijom nije omogućila, i odjednom mi se sve otvorilo. Digneš se iznad svega i u stanju si postati apsolutni umjetnik, pričala je Brnelić o nevjerojatnoj energiji Tine, ali i sama nosi izrazito pozitivnu energiju i optimizam, stoga je čudilo zašto se htjela vratiti u Hrvatsku u kojoj takva energija nije bila tako česta" izjavila je Miss Jugoslavije.

"Dva su osnovna razloga zašto sam se željela vratiti. Želim živjeti u okruženju koje odgovara mojoj prirodi, a drugo je moja želja da mi se život smiri. Ali, od te želje nije se dogodilo ništa. Ovdje sam rastrgana više nego u Londonu. Međutim, i ne pomišljam na neuspjeh", dodala je.

Može se reći da je Brnelić uspjela u svome naumu i danas vodi rekreativni centar u Rijeci u kojem ženama nudi mogućnost da se oblikuju, osnaže, povećaju svoju kondiciju i blagotvorno djeluju na um i tijelo, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije