Borba za život: Ovako je govorila Tina Turner...

0
Radiosarajevo.ba
Borba za život: Ovako je govorila Tina Turner...
Foto: EPA-EFE / Tina Turner

Soul diva i rock‘n‘roll baka - Tina Turner, kako su je mnogi nazivali, preminula u Švicarskoj, svojoj drugoj domovini, u kojoj se odavno skrasila sa suprugom, njemačkim producentom Erwinom Bachom i povukla sa scene.

Tina Turner je u svojim svojim memoarima objavljenima prije pet godina otkrila kako je u jednoj fazi svog života pomišljala i na najgore, ali spasio je upravo voljeni suprug, tako što joj je donirao svoj bubreg.

Turner je ispričala kako je bila već ranije pobijedila rak i preživjela moždani udar, i baš kada je povjerovala da se njezino zdravlje popravlja, otkazali su joj bubrezi.

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

U autobiografiji je napisala:

"Moji bubrezi su radili s 20 odsto kapaciteta i brzo su propadali do decembra 2016. Preda mnom je bio izbor: redovne dijalize ili transplantacija bubrega. Izgledi za donora bili su slabašni. U to doba Švicarska je po broju donora bila među najnižima u Europi, a to je značilo da ja, u dobi od 75 godina, nikada neću biti upisana na listu čekanja", napisala je u knjizi.

Bijela kuća o smrti Tine Turner: "Bila je ikona muzike, njezina je smrt ogroman gubitak"

Bijela kuća o smrti Tine Turner: "Bila je ikona muzike, njezina je smrt ogroman gubitak"

Bila je očajna jer su otrovi preuzeli njeno tijelo, nije mogla jesti i počela je razmišljati o potpomognutom samoubojstvu.

Tada je njen suprug Erwin Bach, kako je napisala, rekao da "ne želi drugu ženu niti drugi život" i predložio da joj daruje svoj bubreg.

Uprkos tome što je operacija bila opasna za muzičku divu, budući je imala slabo srce, transplantacija je izvedena 2017. godine.

"I evo me, tu sam. Oboje smo tu, bliskiji nego što se može zamisliti", napisala je pjevačica u svojoj autobiografiji "Tina Turner: My Love Story" (Moja ljubavna priča) u kojoj je željela ohrabriti ljude da doniraju organe, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije