Bio je 'kralj' 90-ih: Od zvijezde do uništenja zbog ovisnosti, izmislio romansu s poznatom glumicom

0
Radiosarajevo.ba
Bio je 'kralj' 90-ih: Od zvijezde do uništenja zbog ovisnosti, izmislio romansu s poznatom glumicom
Foto: Screenshot/YouTube / Moby

Američki muzičar Richard Melville Hall, poznatiji kao Moby, kojem se reper Eminem narugao u pjesmi Without me te mu spočitao da ne razumije glazbu koja zanima mlade, u memoarima koje je izdao 2019. godine otkrio je kako je od velike zvijezde postao teški alkoholičar.

U memoarima Then It Fell Apart prisjetio se kako je 1999. godine bio na vrhuncu slave zbog megauspješnog albuma Play, a bio je i u vezi s glumicom Natalie Portman.

Veza, kako je napisao, nije dugo trajala, ali on se nastavio družiti s brojnim zvijezdama, prijateljevao je s Charlize Theron dok mu je susjed bio David Bowie. No sve više se počeo oslanjati na drogu i alkohol, dok su mu prijatelji priređivali lude tulume. Na jednom takvom bio je pozvan i kontroverzni komičar Andy Dick. Moby ga je zatekao kako čuči iznad veganske torte dok mu je ekipa vikala da se 'olakša' na nju.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Otkrio je kako je konzumirao 100 pića sedmično koje je kombinirao s raznim drogama. Prisjetio se i kako je nakon jednog takvog 'izleta' 2008. godine završio na stepenicama svog stana prekriven vlastitom bljuvotinom. Tada je pokušao oduzeti život sebi.

Odlučio se otrijezniti tek kad ga je osramotila senatorica Kristen Gillibrand, nakon što je održao vulgarni govor protiv Republikanaca na jednoj dobrotvornoj zabavi. Sada je trijezan više od 10 godina, vegan je i živi holističkim životom u Los Angelesu.

Kate Middleton objavila prvu poruku i fotografiju nakon operacije

Kate Middleton objavila prvu poruku i fotografiju nakon operacije

Nakon što je u javnost izašla vijest o memoarima i da je Moby napisao da je bio u vezi s Natalie, glumica je rekla da je muzičar lagao.

Muzičar je napisao da je s Natalie ljubovao nekoliko sedmica, kada je on imao 33 godine, a ona 20. Otkrio je da je sve počelo jer je ona flertala s njim dok je bila u backstageu tokom jednog njegovog koncerta. Napisao je da nisu bili u 'pravoj vezi' i da nije trebao s njom prekinuti jer mu je ona telefonski javila da je upoznala nekog drugog.

Natalie je, kada je pročitala te ulomke, kritizirala i Mobyjevog izdavača jer je izdao knjigu punu laži i neprovjerenih činjenica. Tvrdila je da je Mobyja upoznala kao obožavateljica nakon mature i shvatila da je on stariji muškarac koji je zainteresiran za nju na način koji joj se činio neprimjerenim, prenosi Večernji.

Mobyja je nazvala 'jezivom osobom' koja je prešla sve granice.

"Baš me iznenadilo kad sam čula da je naše kratko poznanstvo opisao kao 'hodanje'. Naime, ja se sjećam puno starijeg muškarca koji se prema meni ponašao jezivo, a ja sam tada tek završila srednju školu", rekla je Portman u intervjuu za Harper's Bazaar.

Zvijezda serije koju su u BiH mnogi gledali u problemima: Tužio kćerku, nije mu prošlo

Zvijezda serije koju su u BiH mnogi gledali u problemima: Tužio kćerku, nije mu prošlo

"Rekao je i da sam tada imala 20 godina, a to je definitivno netačno. Bila sam tinejdžerica, tek sam bila napunila 18. godina. Uznemirujuće je to što je ovu priču iskoristio da bi mu se knjiga bolje prodavala", izjavila je Portman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije