Streisand i West pružili finansijsku podršku kćerki Georgea Floyda

Radiosarajevo.ba
Streisand i West pružili finansijsku podršku kćerki Georgea Floyda
Foto: Instagram / Gianna Floyd

Pjevačica Barbra Streisand šestogodišnju kćerku Georgea Floyda učinila je dioničarom u Disneyju.

Gianna Floyd objavila je fotografiju svojih novih dionica na Instagramu, zahvalivši Streisand na donaciji.

"Hvala Barbra Streisand, sada sam dioničar Disneya zahvaljujući vama", napisala je kćerka nedavno ubijenog tamnoputog muškarca.

Dionice u Disneyju trenutno se vrednuju na oko 115 dolara, dok je prije pandemije koronavirusa cijena dosezala i do 150 dolara, piše BBC.

Nije jasno koliki postotak dionica je Streisand otkupila za Giannu, čiji je otac preminuo krajem prošlog mjeseca nakon što mu je bijeli policajac klečao na vratu gotovo devet minuta.

Njegova smrt izazvala je proteste širom svijeta, pri čemu su demonstranti pozvali na reformu policije i zaustavljanje rasne nejednakosti.

Kanye West također je pružio finansijsku podršku kćerki Georgea Floyda, otvorivši poseban račun na kojem će čuvati novac kojim bi se pokrili troškovi njene eventualne školarine.

Univerzitet u Teksasu ponudio joj je i punu stipendiju ukoliko odluči da u budućnosti pohađa ovu visokoškolsku ustanovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije