Balkanski korijeni turske zvijezde: Životna priča Kıvança Tatlıtuğa

3
Radiosarajevo.ba
Balkanski korijeni turske zvijezde: Životna priča Kıvança Tatlıtuğa
Foto: Instagram / Kıvanç Tatlıtuğ

Turski glumac Kıvanç Tatlıtuğ ima 40 godina i već dugo nosi titulu jednog od najpopularnijih i najplaćenijih glumaca. Osim u rodnoj Turskoj Kıvança obožavaju žene širom svijeta.

Mnogi ga nazivaju, turski Brad Pitt, a nedavno je prikazan i film "Sin" u kojem on tumači glavnu.

Kıvanç je pokazao vrhunsko glumačko umijeće, koje mu je ranije donijelo niz priznanja, uključujući tri nagrade Zlatni leptir i nagradu Iesilcam Cinema Avards, kao i da je postao jedan od najplaćenijih glumaca u Turskoj.

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

Kıvanç Tatlıtuğ rođen je 27. oktobra 1983. u Adani, u Turskoj. Majka mu je porijeklom iz Jedrena, a otac mu je Bosanac iz Adane. Ima petoro braće i sestara. Njegova porodica vodi pekarski posao u gradu Adani.

U Turksoj ga mnogi znaju kao odličnog košarkaša, glumca i modela. Prije nego što se upustio u glumu, igrao je košarku. U Istanbulu je igrao za klubove Bešiktaš, Fenerbahče, Ulkerspor, "Fiskobirlik", "Gunei Sanaii", "Čukurova Kulubu", "Devlet Su Isleri" i "Tarsus Amerikan Kulubu". Košarkašku karijeru gradio je 18 godina, ali je onda doživio povredu zbog koje je njegova karijera morala da bude završena. 

Nakon toga je počeo da radi kao model. Postao je "Najbolji model Turske" 2002. i "Najbolji model svijeta" 2002. godine. Živio je u Parizu 1,5 godinu i tamo radio kao model, piše Glossy

Glumačku karijeru započeo je ulogom Mehmeta u popularnoj turskoj drami Srebro (Gumus) i postao je veoma popularan ne samo u Turskoj već i u svijetu. Osim toga, postigao je veliki uspjeh za svoje glavne uloge u televizijskim serijama poput Menekse ile Halil (2007–2008), Ask-ı Memnu (2008–2010), Kuzei Gunei (2011–2013) i Cesur ve Guzel (2016). –2017), što mu je donijlo priznanje kritike i globalno priznanje. Njegove izvanredne glumačke vještine donijele su mu dvije nagrade Zlatni leptir i nagradu za film.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije