Baldwin se nagodio s porodicom ubijene snimateljice, a njen suprug dobio posao na filmu

2
Radiosarajevo.ba
Baldwin se nagodio s porodicom ubijene snimateljice, a njen suprug dobio posao na filmu
Print Screen / Halyn Hutchins i Alec Baldwin

Glumac Alec Baldwin (64) je s porodicom poginule snimateljice Halyne Hutchins postigao neobjavljenu nagodbu, navodi se u izjavi koju je objavio njegov advokat, prenosi 24sata.

U februaru ove godine je u Santa Fe podnesena tužba protiv Baldwina, produkcijskih kompanija filma, njegovih producenata i ostalih ključnih članova ekipe zbog brojnih povreda standarda filmske industrije.

Matthew Hutchins, udovac Halyne Hutchins koja je ubijena na snimanju, bit će izvršni producent na filmu i primit će dio zarade, navodi se u saopćenju.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

U slučaju Aleca Baldwina kažnjeni producenti filma: Bili su ravnodušni

U slučaju Aleca Baldwina kažnjeni producenti filma: Bili su ravnodušni

"Postigli smo nagodbu, podložnu sudskom odobrenju, za naš nepravedan slučaj smrti protiv producenata Rusta, uključujući Aleca Baldwina i Rust Movie Productions, LLC. Kao dio te nagodbe, naš slučaj će biti odbačen. Snimanje filma Rust, čiji ću izvršni producent sada biti ja, nastavit će se sa svim originalnim glavnim igračima u januaru 2023. Nemam interesa upuštati se u predbacivanje ili pripisivanje krivnje (producentima ili g. Baldwinu). Svi mi vjerujemo da je Halynina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i estradna zajednica okupili kako bi odali počast Halyninom posljednjem radu", rekao je Hutchins u izjavi.

"Tokom ovog teškog procesa, svi su zadržali specifičnu želju učiniti ono što je najbolje za Halyninog sina. Zahvalni smo svima koji su pridonijeli razrješenju ove tragične i bolne situacije", rekao je u izjavi Baldwinov advokat, Luke Nikas.

Filmski redatelj Joel Souza, koji je također povrijeđen u pucnjavi, trebao bi se vratiti u film.

"Oni od nas koji smo imali sreću provoditi vrijeme s Halynom znali su da je iznimno talentirana, ljubazna, kreativna i izvor nevjerojatne pozitivne energije. Samo bih volio da ju je svijet upoznao pod drugačijim okolnostima, kao što bi sigurno bio kroz njen nevjerovatan rad. U mojim vlastitim pokušajima da se izliječim, svaka odluka da se vratim kako bih završio režiju filma za mene bi mogla imati smisla samo ako je učinjena uz sudjelovanje Matta i porodice Hutchins", rekao je Souza u izjavi i dodao da će dovršiti film u počast Halyni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije