Asim Ugljen oporavio se od teške bolesti i potpuno posvetio svojoj strasti

0
Radiosarajevo.ba
Asim Ugljen oporavio se od teške bolesti i potpuno posvetio svojoj strasti
FOTO: Facebook / Asim Ugljen

Zagrebački glumac Asim Ugljen (37), koji se proslavio ulogama u serijalima "Na granici" i "Kud puklo da puklo", svoje je snove oduvijek znao pretvoriti u stvarnost.

Uz glumu, druga životna strast mu je kajak na divljim vodama, zbog čega je na Mrežnici osnovao gusarsku družinu. Za svoju ekipu Ugljen je Kapetan Jesetra i tako se predstavlja svima koji ga sretnu na rijeci.

"Odsad ću na Mrežnici boraviti još više, jer već dugo maštam o tome da se preselim iz grada u prirodu i da mi ovdje bude baza. Zapravo osjećam da je moje mjesto u prirodi, u šumi i na vodi, jer mi je gradski život postao prebučan i prestresan", govori za Gloriu Asim Ugljen, kojeg je pandemija koronavirusa još više učvrstila u toj namjeri.

Sa suprugom, glumicom Martom Bolfan Ugljen (35), sinom Dinom (12) i kćeri Leilom (6) na Mrežnici je proveo proljetni lockdown i gotovo cijelo ljeto.

Otkako je počela školska godina, Asim polovicu svog vremena provodi s familijom u Zagrebu, a ostatak na Mrežnici, gdje mu se vikendom pridruže supruga i djeca. S tromeđe Korduna, Like i Gorskog kotara proteklih je mjeseci putovao na snimanja u Zagreb, a do posla mu je, kaže, trebalo čak i manje vremena nego kad se u špici prometne gužve s trešnjevačke Remize vozio do studija Nove TV na Velesajmu. - Za mene je Mrežnica najljepša na svijetu, a otkako sam preklani otkrio čari kajaka na divljim vodama, jedva dočekam svaku priliku za spuštanje niz njezine brzace i slapove. U vodi sam otprilike tristo puta godišnje, svejedno je li sunce, kiša ili snijeg, vruće ili hladno, te neovisno o vodostaju rijeke", priča Ugljen. 

Hiperaktivan, sportski tip dosad je trenirao nogomet, košarku, tenis, skijao na snijegu i vodi, bavio se slobodnim penjanjem i rolanjem u skate parkovima te pritom lomio kosti i rebra, iščašio zglobove, zadobio puknuće slezene te završio u komi. No, nijedna od tih nedaća i ozljeda nije ga odvratila od želje za još ekstremnijim avanturama i izazovima. To je, kaže, jednostavno jače od njega, pa je njegovo tijelo danas prava riznica ožiljaka od rana i šavova.

Njegovo tijelo prepuno je ožiljaka, među njima je i ona od teške operacije tumora na lubanji, koju je izveo njegov otac Ranko!

Najuredniji su, kaže Asim, oni njegova oca Ranka Ugljena, kardijalnog kirurga, koji mu je prije pet godina operirao tumor na lubanji, koji se pokazao dobroćudnim, ali se nalazio na nezgodnom mjestu, spojen s leđnom moždinom. To je za Asima danas davno svršena priča, a nakon što se od bolesti potpuno oporavio, otkrio je najnoviju strast - kajak na divljim vodama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije