Ana Mihajlovski poručila Melini: 'Odakle joj pravo da se promijeni?'

5
Radiosarajevo.ba
Ana Mihajlovski poručila Melini: 'Odakle joj pravo da se promijeni?'
Foto: Kolaž / Ana Mihajlovski podijelila svoje mišljenje o razvodu Džinovića

Ana Mihajlovski je na svom Instagram profilu podijelila svoje mišljenje o nedavnom razvodu Harisa i Meline Džinović, ističući kako mediji uglavnom fokusiraju pažnju na to zašto je žena napustila brak, zanemarujući pri tome njene doprinose tom odnosu.

"Svi mediji pišu o tome zašto je jedna žena i kako napustila brak. Niko u tome ne piše šta je ta žena dala tom braku, djeci, porodici, svi pišu samo i jedino šta je uzela iz tog braka i kako je otišla, i to po tvrdnjama razočaranog bračnog partnera", napisala je Ana.

Ona ističe da se žene često prikazuju kao otimačice imovine i rasturačice braka čim pokažu neposlušnost ili odu sa mjesta koje im više ne čini dobro.

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Naglašava da se iz tekstova često izvlači zaključak da je pogrešno otići iz bračne zajednice u koju je žena ušla u ranim dvadesetim godinama, dok se muškarčeve odluke ne dovode u pitanje.

Kakva drskost! Odakle joj pravo da se promijeni od svoje 20. godine i da poželi da vodi svoj život onako kako DANAS misli da je dobro za nju. Danas kada njena djeca dolaze u godine u kojima će studirati i otkrivati sebe, svoja interesovanja, svijet. U one godine u kojima je njihova majka dobila njih. Kako se drznula samo da tada ode i potraži SEBE", piše Ana.

Na kraju, ona ističe nedostatak poštovanja prema ženskom biću u društvu te naglašava kako ovakvo nepoštovanje može dovesti do ozbiljnih problema poput femicida, piše Hello.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije