Amber je konačno svjedočila na sudu: "Ošamario me pa molio za oproštaj"

0
Radiosarajevo.ba
Amber je konačno svjedočila na sudu: "Ošamario me pa molio za oproštaj"
Foto: EPA-EFE / Uplakana Amber na suđenju

Amber Heard sjela je na klupu za svjedoke na suđenju između nju i sada njenog već bivšeg supruga Johnnyja Deppa koji je tuži zbog klevete u iznosu od 50 miliona dolara.

"Bojim se da pronađem riječi kojima bih opisala koliko je ovo bolno", rekla je Heard kada je njen advokat pitao kako se osjeća u vezi sa slučajem.

"Ovo mi je užasno sjediti ovdje sedmicama i proživljavati sve iznova", navela je Heard, piše NPR.

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Heard je govorila u svoje ime nakon što je njen pravni tim predstavio kliničkog psihologa koji je rekao da je glumici dijagnosticiran panični poremećaj i posttraumatski stresni poremećaj.

Više od dva sata Heard je opisivala godine navodnog zlostavljanja od strane Deppa. Depp je negirao da je počinio nasilje nad Heardom u svom dugom svjedočenju u slučaju na okružnom sudu Fairfax.

Na sudu, Heard je opisao prvi susret sa Deppom kada je imala 22 godine, rekavši da je između njih postojala "zajednička struja", uprkos tome što su oboje bili u drugim dugoročnim, posvećenim vezama.

Godinama kasnije, kada su se oboje rastali od svojih partnera, zaljubili su se, kaže Heard. Te prve dane veze nazvala je burnom romansom.

"Kada sam bila u blizini Johnny osećala sam se kao najljepša osoba... činio je da se osjećam kao milion dolara", rekla je glumica.

Ali, kako je njeno svjedočenje nastavljeno, Heard, sada 36-godišnjakinja, optužila je Deppa za psihičko i fizičko nasilje, često izazvano opijanjem i upotrebom droga. Zlostavljanje je, kako je rekla, počelo ponižavajućim prozivanjem, optužbama za nevjerstvo, stalnim omalovažavanjem i nasilnim napadima koji su uključivali razbijanje stakla i udaranje po zidovima.

Heard je rekla da ju je Depp prvi put udario kada ga je pitala za zbrkanu tetovažu na njegovoj ruci; rekao je da piše "Vino."

"Samo sam se nasmijala jer sam mislila da se šali. I ošamario me po licu", rekla je žiriju.

Ne znajući kako da odgovori, prisjetila se da se ponovo nasmijala "jer nisam znala šta se dešava".

Ošamario ju je još dva puta, kaže Heard.

"Pomislili biste da ćete imati odgovor, ali ja, kao žena, nikada nisam bila tako udarena. Odrasla sam i sjedim pored čovjeka kojeg volim i on me ošamario bez razloga", navela je glumica.

Heard je rekla da je Depp molio za oproštaj odmah nakon incidenta i obećao da joj više nikada neće nauditi, a za nekoliko dana mu je oprostila. Time je započeo stalni ciklus zlostavljanja, svjedočila je.

Njeni advokati su zatim poroti pokazali fotografiju na kojoj je njena ruka u modricama. Rekla je da ju je Depp "uhvatio za ruku i samo me držao na podu, vičući na mene. Ne znam koliko me puta udario u lice."

Heard je tvrdila da je naučila da uoči razliku u Deppovom ponašanju u zavisnosti od droga koje je uzimao u to vrijeme.

Ranije tog dana, psihologinja Dawn Hughes svjedočila je da je Heard pretrpjela emocionalno zlostavljanje i nasilje od strane intimnog partnera tokom svog vremena sa Deppom.

Depp tuži Hearda zbog članka iz 2018. koji je objavio The Washington Post u kojem je Heard pozvala na promjenu načina na koji se SAD ponašaju prema žrtvama zlostavljanja i pozvala na podršku Zakonu o nasilju nad ženama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije