Alec Baldwin zatražio od sudije da odbaci optužbe protiv njega

0
Radiosarajevo.ba
Alec Baldwin zatražio od sudije da odbaci optužbe protiv njega
Foto: EPA - EFE / Alec Baldwin

Advokati američkog glumca Aleca Baldwina zatražili su od sudije da odbaci optužbe protiv glumca za ubistvo iz nehata snimateljice Halyne Hutchins 2021. godine, tokom snimanja vestern filma Rust, navodeći da su tužioci iznijeli neosnovane optužbe protiv Baldwina.

Suđenje je zakazano za 10. jul u američkoj državi Novi Meksiko, prenose agencije.

Baldwinovi advokati podnijeli su u četvrtak zahtjev za odbacivanje optužbi protiv glumca osam dana nakon što je porota proglasila krivom oružarku Hannah Gutierrez-Reed za ubistvo iz nehata u odvojenom suđenju.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Gutierrez-Reed treba da bude osuđena 15. aprila i prijeti joj do 18 mjeseci zatvora.

Baldwin se, također, suočava sa suđenjem za ubistvo iz nehata, a BBC tvrdi da presuda za Gutierrez-Reed može da predstavlja olakšavajuću okolnost za glumca koji se izjasnio da nije kriv.

Njegovi advokati sada mogu da tvrde da Baldwin nije mogao da predvidi da je u pištolju na snimanju bilo municije, jer je to bila odgovornost oružara.

Sud u Novom Meksiku je 19. januara ponovo pokrenuo krivični postupak protiv glumca, više od dvije godine od incidenta, a devet mjeseci nakon što je prvostepeno optužen za smrt Hutchins.

Prethodne optužbe protiv njega odbačene su prošlog aprila kada su tužioci u Novom Meksiku rekli da su izašle na vidjelo nove informacije koje zahtijevaju dalju istragu i nakon što su tužioci rekli da su se pojavili novi dokazi iz forenzičkih testova o oružju korišćenom u pucnjavi.

Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv.

Incident se dogodio u oktobru 2021. godine kada je Baldwin vježbao pucanje iz pištolja, a on tvrdi da je mislio da u pištolju nisu bili pravi meci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije