Baldwini, od Aleca do Hailey Bieber: Priča o slavnoj porodici koju prate mnogobrojni skandali

0
Radiosarajevo.ba
Baldwini, od Aleca do Hailey Bieber: Priča o slavnoj porodici koju prate mnogobrojni skandali
Foto: South China Morning Post / Dinastija porodice Baldwin

Nemoguće je pričati o porodici Baldwin bez spomena na njihovu slavu, uloge u filmovima i šetnje niz crveni tepih, ali i brojne kontroverze i skandale koje ih prate kroz život.

Najpoznatiji članovi porodice su braća William, Stephen, Alec i Daniel koji su glumci, kao i modeli Hailey Bieber, Stephenova kći, i Ireland, kći Aleca Baldwina.

Međutim, porodica Baldwin nije pod okom kamera samo zbog talenta i ljepote, nego ih obilježavaju i mnogi skandali.

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Jedan od poznatih jeste slučajno ubistvo koje je počinio Alec Baldwin u oktobru 2019. godine. Za vrijeme snimanja westerna Rust, ovaj glumac je slučajno upucao snimatelja Halyna Hutchinsa. Pištolj koji je služio kao rekvizit je trebao biti napunjen ćorcima, ali je prethodno na snimanju u pištolj stavljena prava municija. Za vrijeme snimanja, Alec Baldwin je njime ranio redatelja Joela Souzu i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins. 

Nakon nekoliko mjeseci istraživanja, tužilaštvo je odustalo od optužbi za ubistvo od nehata protiv Baldwina. Međutim, on se i dan danas suočava s građanskom tužbom trojice članova snimateljske ekipe koji tvrde da je ovaj incident ostavio traga na njihovo emocionalno i mentalno zdravlje. Nakon što su optužbe odbačene, producenti su odlučili nastaviti snimanje filma Rust na novoj lokaciji.

Međutim, ovo nije bio prvi put da Alec Baldwin ima problema s policijom i zakonom. Samo par godina prije ovog incidenta, Alec je uhapšen i osuđen za prekršaj nakon što se u novembru 2018. godine potukao s vozačem koji je parkirao svoj automobil na mjesto koje je Alecu "čuvao" njegov prijatelj.

Iz sličnih buntovnih razloga je u maju 2014. godine sudski gonjen nakon što je uvrijedio dva policajca koji su ga zaustavili zbog vožnje bicikla pogrešnom trakom te odbijanja surađivanja s policijom, a u decembru 2011. godine je izbačen iz aviona nakon što je odbio da ugasi mobilni uređaj.

U Hollywoodu nije mala tajna ni da Alec Baldwin ne podnosi paparazze te da se u par slučajeva našao u fizičkom sukobu sa njima. 

Alec Baldwin je počeo gubiti status jednog od omiljenih glumaca javnosti kada je 2007. godine TMZ objavio poruke koje je Alec slao kćerki Ireland. U ovom periodu, Ireland je živjela s majkom nakon razvoda njenih roditelja, a u porukama, Alec je vrijeđao i prijetio Ireland zbog nejavljanja na njegove pozive.

S druge strane, dok se njegov brat Daniel Baldwin nije podjednako proslavio svojim glumačkim uspjehom, on se ostvario na druge načine - Daniel je poznat po svom haotičnom ljubavnom životu kao otac petero djece sa četiri različite majke.

Još čudnije, 1998. godine, ovaj glumac je uhapšen nakon što je trčao kroz hodnike Plaza Hotela u New Yorku potpuno go. Tog dana su sa njega zaplijenjene ilegalne supstance te je poslat na tri mjeseca rehabilitacije. Ubrzo poslije, Daniel je priznao da se borio sa zavisnošću već od 1989. godine. 

Nakon ovog incidenta, Daniel Baldwin se povremeno vraćao na rehabilitaciju te je imao problema sa zakonom zbog posjedovanja ilegalnih supstanci, prekoračenja ograničenja brzine i vožnje bez potrebne dokumentacije.

Za razliku od svoje braće, William Baldwin se drži dosta skromnijeg života, oženjen je s Chynne Philips od 1995. i otac je troje djece. Njegovu karijeru kao glumca su obilježile uloge u filmovima Flatliners (1990) i Backdraft (1991).

Četvrti brat, Stephen Baldwin, također vodi sličan život. Njegova najpoznatija uloga je u filmu The Usual Suspects (1995). 

Međutim, tu nije kraj problemima. Kći Aleca Baldwina, Ireland, također se našla na rehabilitaciji nakon što se borila sa zavisnošću nekoliko godina.

Veza za koju su mnogi očekivali da će biti puna kontroverza je iznenadila mnoge, jer se čini da Hailey Bieber vodi dosta mirniji život sa svojim mužem Justinom Bieber. Mnogi su sumnjali u stabilnost njihovog braka jer su se vjenčali nakon samo dva mjeseca, bez potpisivanja predbračnog ugovora. Međutim, ovaj par izgleda veoma sretno i zaljubljeno.

Jedna od rijetkih kontroverzi vezanih za Hailey Bieber se desila 2014. godine kada je konobarica Blaine Morris osudila Hailey i njenu prijateljicu Kendall Jenner za neprijatno ponašanje u restoranu, tvrdeći da su ove dvije zvijezde bacile novac u njeno lice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije