Agonija zvijezde TV-serija: Optužena da 'glumi' tešku bolest

Radiosarajevo.ba
Agonija zvijezde TV-serija: Optužena da 'glumi' tešku bolest
/ Shannen Doherty (Foto: ET)
Nakon dijagnosticiranja raka, kemoterapije i gubitka kose Shannen Doherty ima dodatne probleme.

Teško bolesna 45-godišnja glumica brani se od optužbi da krije zdravstveno stanje samo kako bi izbjegla ispitivanje advokata. 

Nakon što joj je u martu dijagnosticiran rak glumica je podnijela tužbu protiv svog bivšeg menadžmenta. Optužba: Zanemarivanje klijenta s štetnim posljedicama.

Steven Blatt iz fonda 'Tanner, Mainstain, Glynn & Johnson' bio je odgovoran za upravljanje osiguranjem Shannen Doherty

Krajem 2013. godine propustio je platiti premiju, pa je glumica bila bez zdravstvenog osiguranja u 2014. godini i nije mogla ići kod ljekara.

Tokom prošle godine doprinosi su plaćeni, Doherty je krenula na ispitivanja i saznala strašnu dijagnozu - uznapredovali rak dojke.

Shannen Doherty smatra kako se mogao izbjeći ovakav scenario samo da je njena premija osiguranja bila plaćena na vrijeme. Zato je podnijela tužbu.

Steven Blatt sada tvrdi da se njegova bivša klijentica predstavlja bolesnijom nego što jeste. Razlog za "pretvaranje" je to što želi izbjeći ispitivanje njegovih advokata. Glumica je već razgovarala sedam sati s Blattovim advokatima, a oni traže još četiri sata za dodatna ispitivanja.

"Ako je Shannen Doherty dovoljno zdrava da daje intervjue i posjećuje događaje, sposobna je i za dodatna ispitivanja", smatra Steven Blatt.

Doherty odbacuje optužbe. Za američki portal TMZ rekla je da je dijagnosticiranje raka dojke ne bi trebalo spriječiti da uživa u životu. 

Svi čekaju posljednju riječ suda...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije